A plecat de la “U” şi a ajuns în Liga a III-a din Franţa

A plecat de la “U” şi a ajuns în Liga a III-a din Franţa
Habib Balde, fotbalistul pus pe liber în această iarnă de Universitatea Cluj, şi-a găsit echipă, semnând un contract până în vară cu formaţia Nimes, clasată pe locul cinci în Liga a III-a din Franţa. Balde a participat în această iarnă la Cupa Africii pe Naţiuni, alături de naţionala statului Guinea.

Mijlocaşul care deţine şi cetăţenia franceză nu a intrat în calculele Universităţii Cluj în acest campionat, când a bifat doar trei prezenţe, în jocurile cu Rapid, Astra II Giurgiu şi FCM Târgu-Mureş. Balde a devenit, însă, un titular de drept la echipa a II-a a Universităţii, marcând chiar în miniderby-ul local cu CFR II.

Fotbalistul a fost anunţat în această iarnă că nu mai intră în planurile echipei pentru retur, iar contractul său a fost reziliat cu acordul părţilor. Habib Balde a venit la Universitatea Cluj în vara anului 2010, imediat după promovarea echipei în Liga I, după ce cu un sezon înainte jucase pentru Ceahlăul Piatra-Neamţ. În turul campionatului trecut a fost unul dintre titularii de drept ai echipei, marcând şi un gol în jocul cu Gloria Bistriţa. După venirea lui Nasser Menassel la echipă, Balde şi-a pierdut locul de titular, iar apoi a prins destul de rar şi lotul de 18 jucători. Nimes, noua sa echipă, se află pe locul cinci în Divizia Naţională, al treilea eşalon din Franţa, la doar un punct de locurile ce permit promovarea în Ligue 2.

 

Etichete
Comenteaza