A riscat şi i-a ieşit: pariurile câştigătoare ale lui Ganea

A riscat şi i-a ieşit: pariurile câştigătoare ale lui Ganea
Tehnicianul Universităţii a mers pe mâna a doi jucători nou-veniţi la echipă în derby-ul cu CFR, Robert Veselovsky şi Emil Rilke, iar ambii s-au numărat printre cei mai buni oameni ai „studenţilor".

Optimismul lui Ionel Ganea din săptămânile premergătoare partidei cu CFR Cluj a fost dublat de evoluţia aproape fără cusur a elevilor săi în derby. „U" a făcut duminică cel mai consistent meci împotriva CFR-ului din ultimii ani, iar printre remarcaţii jocului s-au numărat doi jucători proaspăt aduşi la echipă: portarul Robert Veselovsky şi mijlocaşul Emil Rilke, ultimul aflat la finalizarea celei mai mari ocazii a meciului. Un al treilea om promovat de Ganea a arătat că trece rapid de la statutul de speranţă la cel de certitudine. E vorba de Rareş Takacs (22 de ani).

„Sunt sigur că pot să redresez situaţia, am nevoie numai de timp. E important că acum ne bazăm pe jucători care sunt sută la sută alături de echipa asta. Eu zic că nu pierdem cu CFR, poate şi câştigăm", spunea Ionel Ganea înainte de cantonamentul de la Poiana Braşov. Cu o zi în urmă, echipa sa era umilită în „Ştefan cel Mare" la scor de tenis de către Dinamo, 0-6, iar optimismul „Ganezului" părea hazardat. Antrenorul şi-a ţinut, însă, promisiunea până la capăt şi a fost la un pas de victorie cu CFR Cluj, oamenii săi controlând marea parte a reprizei secunde, cu două ocazii imense.

Ganea a riscat şi a ales să meargă pe mâna a doi oameni proaspăt veniţi la echipă. Portarul slovac Robert Veselovsky, cel care a jucat doar cinci meciuri în sezonul trecut pentru Horsens, în Danemarca, a avut misiunea de a închide poarta. Surprinzător, Emilian Dolha nu a prins nici măcar lotul. Ezitant la început, mai ales pe mingile înalte, Veselovsky a prins curaj reuşind câteva intervenţii foarte precise la puţinele şuturi pe spaţiul porţii. Slovacul s-a remarcat şi la modul în care şi-a condus apărarea, stringând în permanenţă la fundaşii din faţa sa. Mult mai evidentă a fost prestaţia lui Emil Rilke. Cehul cu şase prezenţe în Champions League în tricoul celor de la Zilina a început timorat, preferând să joace simplu, însă şi-a dat drumul la joc odată cu trecerea timpului. Rilke a făcut risipă de efort, alergând mult în banda dreaptă, iar în repriza secundă a făcut pressing de fiecare dată la fundaşii centrali adverşi, pe faza de construcţie a „feroviarilor". Cehul putea deveni eroul meciului pentru fanii lui „U", chiar la debutul său, însă n-a reuşit să devieze cu călcâiul centrarea lui Borza, iar mingea a lovit bara porţii lui Felgueiras.

Antrenorul „Şepcilor" a comentat la final evoluţia celor doi, spunând că a luat decizia de a-i titulariza şi datorită modului în care s-au pregătit în ultima săptămână. Pe de altă parte, Ganea a afirmat că Vali Lemnaru mai are nevoie de timp pentru a se pune la punct cu pregătire fizică. „Nu cred că am riscat cu Rilke şi Veselovsky. Amândoi sunt apţi din punct de vedere fizic s-au antrenat foarte bine, aşa că era normal să-i folosesc. Sunt mulţumit atât de ei, cât şi de restul jucătorilor. Vali Lemnaru mai are nevoie de puţin timp pentru a ajunge la paramentri optimi din punct de vedere fizic", a afirmat Ganea la finalul partidei de duminică.

Punctul venit duminică seara, după meciul cu CFR, nu ajută prea mult Universitatea, care va juca vineri, în deplasare, pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş. „E mare păcat. Trebuia să câştigăm, e un punct mai mult de moral. Am avut ocaziile mai mari, dar din păcate nu am fost concentraţi la finalizare", a mai spus Ganea.

Certitudinea Takacs

Un fotbalist extrem de interesant propus de „U" în acest sezon e, fără îndoială, Rareş Takacs. Jucătorul de 22 de ani, cu doar opt meciuri în Liga I, a avut şi duminică o prestaţie excelentă. Folosit ca şi fundaş dreapta, Takacs s-a descurcat bine în defensivă, anihilându-l pe Florin Costea, dar a urcat de multe ori în bandă unde l-a dublat pe Rilke în faza de atac. Takacs a terminat junioratul la „U", însă în urmă cu un evolua în Liga a III-a, la Şcolar Reşiţa.

 

Etichete
Comenteaza