A semnat cu „U” BT Mobitelco şi şi-a îndeplinit un vis: „E locul perfect pentru mine”

A semnat cu „U” BT Mobitelco şi şi-a îndeplinit un vis: „E locul perfect pentru mine”
Josh Sparks, ultimul jucător străin transferat de „U” BT Mobitelco, spune că transferul în România, prima sa aventură ca profesionist, e cea mai mare realizare a carierei.

„U" BT Mobitelco a închis capitolul jucători străini odată cu aducerea americanului Josh Sparks. Jucătorul în vârstă de 23 de ani, care evoluează pe postul patru, se află la prima sa aventură peste Ocean, iar „U" BT Mobitelco e clubul la care va debuta ca profesionist, după ce în ultimii ani a jucat doar în campionatul universitar Nord-American, NCAA. Sparks a oferit câteva declaraţii interesante pentru pagina oficială a agenţiei care-l reprezintă şi a prezentat transferul său la Cluj drept o mare reuşită.

Josh Sparks vine la Cluj după un sezon petrecut în NCAA II, la Valdosta Blazers, unde a evoluat 29 de meciuri şi a avut o medie de 13,5 puncte/partidă, la care a adăugat şi 9,1recuperări/meci, cu un procentaj de 53% la aruncările din acţiune. Americanul în vârstă de 23 de ani, şi care măsoară 2,05 metri, s-a remarcat însă la capitolul „capace", cu o medie de 3,5 intervenţii pe meci şi un total de 100 în sezonul trecut. Mai mult, Sparks a intrat în istoria Valdosta Blazers University drept baschetbalistul cu cele mai multe „blocks"-uri reuşite, având în total de 246. Imediat după ce şi-a dat acordul pentru un transfer la „U" BT Mobitelco, Sparks a vorbit pentru site-ul oficial al agenţiei care-l reprezintă, gametimemanagement.net, spunând că e o adevărată binecuvântare că se poate numi, de acum încolo, jucător profesionist. Americanul şi-a făcut „temele" şi a ajuns la concluzia că „U" e clubul care-i poate oferi startul perfect în prima sa aventură europeană. „În primul şi primul rând, vreau să spun că e o adevărată binecuvântare să fiu printre puţinii sportivi care au reuşit să atingă statutul de profesionist. E un moment la care am visat şi pentru care am muncit toată viaţa. Sunt extrem de încântat şi nerăbdător să merg peste Ocean şi să-mi urmez visul. Iar din ce am văzut şi din câte m-am documentat, Clujul pare a fi locul ideal pentru a începe. Vreau să le mulţumesc părinţilor, prietenilor mei apropiaţi, dar şi fostului meu antrenor, Benjamin Miller. Fără ei nu cred că acest pas ar fi fost posibil", a spus Sparks pentru sursa citată.

„U" BT Mobitelco şi-a făcut un nume în România de-a lungul anilor şi prin modul în care oficialii clujeni au „ochit" jucătorii americani aflaţi, la fel ca Josh Sparks, la primul lor contact cu baschetul european, LeVar Seals, Kyndall Dykes sau Tyler Morris fiind cele mai importante nume. În acestă vară, echipa clujeană a adus în total şase străini, însă Sparks e singurul debutant în baschetul profesionist. Branko Cuic , Darius Hargrove şi Miljan Medvedj sunt deja „veterani" în Liga Naţională, în timp ce Ivan Kuburovic şi Boris Lalovic au trecute în CV câteva echipe importante din Serbia, Bosnia, Cipru sau Muntengru.

Echipa clujeană se va reuni pe 1 august, având programate un cantonament şi un turneu de jocuri amicale în Serbia. Prima etapă a Ligii Naţionale se va disputa pe 28 septembrie, însă cu o săptămână mai devreme este programată manşa tur a Cupei României. În ambele competiţii, „U" va debuta contra Universităţii Craiova.

246 de "capace" a reuşit Josh Sparks pentru Valdosta Blazers University, fiind recordmenul absolut al echipei din NCAA la acest capitol

 

Etichete
Comenteaza