A venit la U-BT pentru primul trofeu din carieră

A venit la U-BT pentru primul trofeu din carieră
Unul din cei patru baschetbalişti transferuraţi de "U" în această vară are ambiţii mari pentru noul sezon.

Ousmane Barro (31 ani) a ieşit în două rânduri vicecampion cu BC Mureş (2012-2013, 2015-2016) şi o dată cu iranienii de la Zob Ahan Isfahan (2010-2011). Acum, senegalezul îşi doreşte să obţină alături de "studenţi" primul titlu de campion din carieră.

Pivotul a vorbit despre transferul la clubul de pe malul Someşului. Acesta a venit la "U" la finele lunii iunie, după românul Vlad Moldoveanu.

"U-BT este una dintre formaţiile de top din liga românească. Această echipă are câţiva jucători de mare valoare. Pentru mine, este o onoare că am ajuns să joc aici", a spus Barro într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului.

Odată cu transferul la echipa lui Mihai Silvăşan, Barro va juca din nou alături de Adamovic, Dykes şi Jucan. "Îi cunosc destul de bine pe toţi trei. Mi-au fost colegi în perioada petrecută la BC Mureş şi mă bucur că voi avea din nou prilejul de a juca alături de ei", declara acesta în urmă cu câteva săptămâni.

Ousmane Barro a strâns peste 100 apariţii în Liga Naţională de când a venit în România. El a evaluat nivelul campionatului intern. "Echipele devin tot mai puternice cu fiecare an care trece. Asta constituie un mare avantaj pentru valoarea competiţiei. Oricine se poate bate la titlu în momentul de faţă", a adăugat fostul baschetbalist de la BC Mureş.

Pivotul de 31 ani a vorbit, apoi, despre nivelul sportului din ţara sa. "Baschetul din Senegal creşte încet-încet, însă fotbalul rămâne cel mai predominant sport", a afirmat el.

Elevul lui Silvăşan şi-a amintit de perioada petrecută la Szolnoki Olaj (Ungaria), unde a evoluat în stagiunea 2009-2010. Într-un meci cu Falco, a marcat 45 de puncte şi a avut 10 recuperări.

"A fost acel gen de partidă pe care trebuia să o câştigi cu orice preţ. Aveam nevoie de o victorie în jocul respectiv, dar şi în cel care urma, pentru a ocupa un loc de play-off. Cineva trebuia să înscrie mai mult şi acela am fost eu", a povestit jucătorul senegalez.

În 2012, Barro a petrecut o scurtă perioadă la clubul Link Tochigi Brex din Japonia. "Pentru mine a fost o experienţă foarte bună. Acolo se lucrează cu foarte multă disciplină şi cu un devotament ieşit din comun. Nivelul baschetului este decent, având în vedere că fiecare echipă are voie să deţină doar doi jucători străini. Dintre aceştia, unul singur poate fi în teren", a spus pivotul de la U-BT.

Ousmane Barro a vorbit şi despre obiectivele sale în noua stagiune. "Îmi doresc să am un an cât mai bun, atât la nivel individual, cât şi colectiv. Vreau, de asemenea, să câştig titlul cu U-BT la finalul sezonului", a mai zis senegalezul.

În finalul interviului, pivotul a oferit câteva sfaturi tinerilor baschetbalişti: "Să muncească cât mai mult. Să fie modeşti şi respectuoşi, dar să viseze lucruri mari".

Barro și-a început cariera în 2004, la colegiul american Marquette. În 2008, a debutat la profesioniști în tricoul polonezilor de la Górnik Wałbrzych. Apoi, a mai trecut pe la Szolnoki Olaj (Ungaria), Zob Ahan Isfahan (Iran), JL Bourg-en-Bresse (Franța), Orléans Loiret Basket (Franța), Link Tochigi Brex (Japonia), CSU Pitești și BC Mureș.

Comenteaza