Absența lui Nistor de la echipa națională, explicată de selecționer. Ce spune Edi Iordănescu

Absența lui Nistor de la echipa națională, explicată de selecționer. Ce spune Edi Iordănescu
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul în vârstă de 45 de ani a vorbit despre jucătorii convocați pentru ultimele meciuri din preliminarii.

Aflat în probabil cea mai bună perioadă a carierei, Dan Nistor nu a fost inclus pe lista jucătorilor convocați de Edward Iordănescu pentru meciurile cu Israel și Elveția, care ar putea aduce calificarea României la EURO 2024.

Selecționerul susține că și-a dorit să se bazeze pe nucleul care a evoluat în întreaga campanie și nu a luat în calcul ceea ce el a numit "forma temporară".

"Eu nu trebuie să justific public selecția, ci rezultatele. Cu siguranță că fiecare are dreptul la opinie. Tot timpul a fost comentată selecția, și în perioada mea și înainte de mine. Am rămas fidel unor principii.

În primul rând, am dorit continuitate. Am spus mereu, campania e scurtă și nu putem să facem experimente. În trecut, când se schimbau 10-12 jucători de la o acțiune la alta, se cerea continuitate, pentru a avea omogenitate.

Acum, că am mers pe continuitate, se vorbește mai mult despre forma temporară a jucătorilor. Mai mult decât atât, jucătorii la care am apelat sunt îndelung monitorizați, nu i-am descoperit acum. Unii pot fi debutanți, dar avem încredere în toți cei care sunt aici", a spus Iordănescu, potrivit GSP.

Ajuns la 35 de ani, Dan Nistor a marcat 9 goluri și a oferit 8 pase decisive în 18 apariții în actualul sezon. Mijlocașul a strâns 7 selecții pentru echipa națională, pentru care a debutat în 2012.

Comenteaza