Adio, Champions League. U-BT, învinsă categoric de Uşak Sportif

Adio, Champions League. U-BT, învinsă categoric de Uşak Sportif
Pentru a se califica în grupe, echipa lui Silvăşan avea nevoie de o victorie la cel puţin patru puncte diferenţă. În tur, clujenii au pierdut cu 90-93.

U-BT a ratat în această seară accederea în grupele Basketball Champions League, după eşecul înregistrat cu turcii de la Uşak Sportif, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor 66-85 (16-16, 22-16, 14-24, 14-29).

În tur, echipa lui Silvăşan fusese învinsă cu 90-93 şi avea nevoie de o victorie la cel puţin patru puncte diferenţă pentru a merge mai departe.

Primul sfert s-a încheiat la egalitate, 16-16. În a doua repriză, "studenţii" au reuşit să se distanţeze la şase puncte de turci, 38-32. La acest rezultat, Universitatea era calificată în grupele Champions League.

Speranţele clujenilor s-au risipit, însă, în cea de-a treia parte a jocului. U-BT nu a mai reuşit să înscrie niciun punct timp de câteva minute, scorul devenind 52-56 pentru Uşak Sportif. "Studenţii" nu s-au regăsit nici în sfertul patru, iar turcii aveau să se impună la o diferenţă de 19 puncte, 66-85.

Pivotul Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al "studenţilor" (20), urmat de Kyndall Dykes (17), Aleksandar Rasic (10), Barro (10), Pustozvonov (3), Adamovic (2), Jucan (2) şi Torok (2).

Punctele turcilor au fost înscrise de Lyons (20), Hazell (17), Kairys (12), Candan (10), Monroe (10), Demirel (7), Mckissic (5) şi Freimanis (2).

"Este o înfrângere dureroasă, mai ales că am avut şase puncte avans la pauză. Ceva s-a rupt la finalul sfertului trei şi începutul celui de-al patrulea şi nu ne-am mai regăsit. Nu am reuşit să îi mai oprim în apărare, am pierdut câteva mingi care i-au pus pe contraatac şi au dat nişte coşuri uşoare, care le-au dat aripi. Îmi pare rău că am pierdut în faţa propriilor suporteri, dar îmi felicit băieţii pentru felul în care s-au pregătit pentru acest meci. Sunt supărat, ne doream foarte mult să mergem în grupe, dar trebuie să rămânem uniţi şi să vedem ce e de îmbunătăţit", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvăşan.

"A fost un meci dificil, am stat în joc 17-18 minute, însă ultimele zece minute ale partidei ne-au costat nu doar meciul, ci şi calificarea în grupele Basketball Champions League. Nu ştiu dacă a fost oboseala de vină, am pierdut ritmul în atac şi asta ne-a descurajat", a spus Vlad Moldoveanu.

"E un rezultat fantastic. Primul meci nu a reflectat adevărata noastră valoare. Dar azi, elevii mei au practicat un baschet de înaltă calitate. Am arătat că suntem pregătiţi să ne batem cu oricine. Ne aşteaptă o partidă la fel de grea cu Fenerbahce, iar victoria din această seară ne-a ridicat moralul. Ţin să îmi felicit întreaga echipă pentru jocul prestat", a afirmat tehnicianul turcilor, Ozan Bulkaz.

"U" Cluj îşi continuă aventura europeană în FIBA Europe Cup, acolo unde va întâlni Gaziantep (Turcia), KB Peja (Kosovo) și adversarul de săptămâna trecută, Petrolina AEK Larnaca (Cipru). Primul meci este programat pentru 19 octombrie, acasă, cu KB Peja.

Comenteaza