Adio, Europa! “U” a făcut cadou trei puncte Stelei VIDEO

Adio, Europa! “U” a făcut cadou trei puncte Stelei VIDEO
Obiectivul Universităţii din acest sezon s-a spulberat aseară, pe Cluj Arena, când clujenii au plătit tribut celor 70 de minute execrabile şi n-au mai reuşit să salveze meciul pe final.

Universitatea a început extraordinar de slab jocul de aseară şi a făcut cadou Stelei trei puncte extrem de importante. "U" s-a trezit dintr-o inexplicabilă letargie abia pe final de joc, dar în ciuda ocaziilor avute, "studenţii" n-au mai reuşit să recupereze. Cadoul lui Szukala pentru golul lui Rusescu a decis partida de ieri.

Jocul de pase care a stârnit deliciu în turul campionatului a dispărut total la Universitatea, iar în locul lui, celor 27.000 de spectatori de pe Cluj Arena le-a fost servit un meniu fără sare şi piper. "U" a intrat în meciul de aseară fără vlagă şi fără determinare. Ionuţ Badea a mers pe acelaşi "11" care a remizat în Giuleşti, cu excepţia lui Galamaz în locul suspendatului Abrudan. Steaua a început în pressing partida, mult mai determinată decât la Mioveni. Norocul a ocolit însă trupa din Ghencea în prima jumătate, când Ilie Stan l-a pierdut pe Novak Martinovic, care s-a lovit în cădere, iar apoi s-a văzut nevoit să-l schimbe şi pe Prepeliţă, şi el accidentat. Cristea, folosit într-o poziţie care nu pare să-i convină, a reuşit să se insereze printre apărătorii Stelei, dar a fost oprit în momentul şutului. La cornerul ce a urmat, Claudiu Niculescu a trimis cu capul peste poartă. Tatu a tras din marginea careului, la o greşeală a lui Popa, dar Bornescu a respins. Steaua a păstrat iniţiativa, a arătat că are măcar voinţă, dacă jocul nu îi iese, iar Szukala i-a făcut cadoul mult visat. Căpitanul lui "U" a pasat exact în centrul careului, Rusescu i-a mulţumit şi a tras fără nici o şansă pentru Bornescu. 27.000 de oameni au privit în continuare cum "U" nu poate mai mult şi nici nu are combustibilul necesar.

Mijlocul terenului a acţionat şi după pauză ca un veritabil fileu de volei. Universitatea a apelat doar la mingi înalte, refuzând să paseze la firul ierbii, iar cei doi atacanţi plecau din start cu şansa a doua în faţa lui Chiricheş şi Geraldo. Cristescu şi Hoban au fost scoşi din joc aproape în permanenţă, iar mingile au ajuns rar la Cristea şi Niculescu. Steaua a fost la un pas să închidă meciul, dar Bourceanu, după ce l-a urmărit pe Dorinel Popa că se împiedică, a tras în Bornescu, portarul reţinând în doi timpi. "U" s-a trezit prin minutul 60, când doar datorită lui Hoban şi lui Cristea jocul a mai căpătat puţină viteză. Printre mingile aruncate la întâmplare sau la adversar şi preluările amuzante, clujenii au reuşit şi două acţiuni închegate. Niculescu a ratat "foarfeca" din mijlocul careului, iar Tătăruşanu a reţinut în doi timpi şutul lui Achim. Badea a mutat târziu, apelând la Gicu Grozav abia în minutul 70, iar Cristea a trecut în spatele vârfurilor. "Prinţul" şi-a încercat şutul de la 20 de metri, dar mingea n-a găsit spaţiul porţii. "U" şi-a schimbat faţa în totalitate, dar timpul n-a mai avut răbdare cu "studenţii". Cojocnean şi Tony au iuţit jocul, iar Păcurar l-a întins serios pe Tătăruşanu cu un şut de la 20 de metri. Grozav a avut şi el o şansă uriaşă când a trimis cu capul din centrul careului, însă bara s-a opus! Finalul jocului a mai şters, oarecum, impresia proastă lăsată de "U", asta datorită celor trei jucători intraţi pe parcurs. Tony a avut ocazia campionatului, dar nigerianul a trimis în braţele lui Tătăruşanu din trei metri, după un corner. Ocazia lui Marinescu din final de meci a mai contat doar pentru impresia artistică. Meciul era decis încă din prima repriză.

Doar 200 de fani stelişti

Deşi erau aşteptaţi într-un număr de trei ori mai mare, doar 200 de suporteri ai Stelei au luat loc în sectorul de la peluza a II-a. Fanii "militarilor" au intrat în clinciuri cu spectatorii din tribuna a II-a, după ce au scandat în repetate rânduri împotriva Universităţii.


Fundaşul dreapta, postul blestemat

Steaua l-a pierdut pe Novak Martinovic, titularul postului de fundaş dreapta după doar şapte minute de joc. Sârbul s-a accidentat la genunchi după ce a aterizat greşit pe suprafaţa sintetică ce acoperă pista de atletism. Andrei Prepeliţă a trecut pe postul lăsat liber de sârb, dar mijlocaşul reprofilat n-a rezistat decât 16 minute, după ce s-a accidentat din cauza gazonului.


"U" Cluj - Steaua Bucureşti 0-1 (0-1)

A marcat: Rusescu (37)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 27.000

"U" Cluj: Bornescu - Achim (74, Cojocnean), Galamaz, Szukala, D. Popa - Păcurar, Hoban, Marinescu - Cristescu (70, Grozav) - Niculescu (76, Tony), Cristea
Antrenor: Ionuţ Badea

Steaua: Tătăruşanu - Martinovic (7, Bicfalvi), Geraldo, Szukala, Pârvulescu - Chipciu, Bourceanu, Prepeliţă (23, Iliev), Fl. Costea (81, Bălan) - Tatu, Rusescu
Antrenor: Ilie Stan

Cartonaşe galbene: Niculescu, Cristescu, Păcurar / Bicfalvi, Pârvulescu, Bourceanu

Au arbitrat: Alexandru Tudor - Aurel Oniţa şi Eduard Dumitrescu

 

 

Comenteaza