Adrian Falub, înaintea derby-ului de tradiție cu FC Argeș: “Vom avea un meci foarte greu, întâlnim un adversar care își propune promovarea”

Adrian Falub, înaintea derby-ului de tradiție cu FC Argeș: “Vom avea un meci foarte greu, întâlnim un adversar care își propune promovarea”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul Universității Cluj susține că formația sa e pregătită pentru reluarea campionatului, însă prima partidă oficială din 2020 va fi una dificilă pentru “studenți”.

După mai bine de două luni de pauză, Liga a 2-a revine, iar prima etapă a anului aduce un derby de tradiție. Este vorba despre înfruntarea dintre Universitatea Cluj și FC Argeș, un joc care s-a disputat ani buni pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu o nouă atitudine și cu multe fețe noi, clujenii abordează încrezători partida, însă sunt conștienți că adversarul va fi unul dificil, iar obținerea celor trei puncte reprezintă o misiune complicată.

Adrian Falub a vorbit despre perioada de pregătire și campania de achiziții. “Pentru noi e un nou început. Plecăm la un drum foarte greu, am muncit mult în pauza competițională. Am făcut un lot care să poată să câștige cât mai multe meciuri. Am luat jucătorii pe care i-am dorit și care au acceptat să vină la “U” Cluj în condițiile normale pentru ceea ce înseamnă Liga a 2-a. Obiectivul nostru pe termen scurt e să câștigăm cât mai multe meciuri.

Nu am reușit să luăm tot ceea ce ne-am dorit pentru că am întâmpinat multe dificultăți, atât din punct de vedere salarial, cât și din punct de vedere al locului din clasament. Procesul nostru de a contrui un lot care să se bată la promovare în sezonul viitor trebuie să continue până la vară. Sper ca atunci să aducem jucătorii care ne lipsesc acum. Noi trebuie să ne asigurăm locul în Liga a 2-a pentru sezonul viitor. “U” Cluj e un club care trebuie să ajungă în Liga 1, dar nu trebuie să ne grăbim”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul echipei clujene a prefațat și partida cu piteștenii. “Eu sunt convins că vom avea un meci foarte greu pentru că întâlnim un adversar care își propune promovarea. E o echipă omogenă, bine echilibrată pe posturi, o echipă foarte bună și o echipă pe care noi de când am promovat nu am reușit să o învingem. Cred că va fi un meci foarte greu pentru că toate echipele care vin aici se închid și joacă pe contraatac.

Noi va trebui să facem pressing și să avem posesie ca să deschidem apărarea. Au jucători de viteză și foarte buni pe contraatac. Au transferat un atacant, puternic, care e un adevărat pivot. Îi au pe Blejdea sau Nini Popescu, foarte buni pe contraatac și pe Năstăsie, un pasator foarte bun. Îl au și pe Buhăescu, un jucător cu experiență în Liga a 2-a și un jucător foarte periculos”, a explicat Falub.

La rândul său, Dorin Goga a vorbit despre reluarea campionatului. “Cred că perioada aceasta de pregătire a fost cea mai bună pe care am avut-o. Am avut și amicale puternice și cred că asta s-a văzut. S-a lucrat foarte bine și cred că ne vom arăta adevărata față, nu cea din tur. Dacă noi jucăm bine, nu contează cine ne e adversar. Cei care au venit s-au acomodat foarte bine, suntem un grup unit și asta o să se vadă. Nu simt că nu mai pot, încerc să mă pregătesc cât mai bine. Am spus că din vară mă voi gândi ce voi face, dar vom vedea atunci”, a spus fotbalistul.

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Argeș se va disputa vineri, de la ora 20:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza