Şah la „Rege”: Viitorul lui Hagi, prima victimă a Universităţii în acest sezon! FOTO

Şah la „Rege”: Viitorul lui Hagi, prima victimă a Universităţii în acest sezon! FOTO
Universitatea a reuşit prima victorie din acest sezon aseară, în etapa a 13-a, învingând cu scorul
de 3-1 echipa lui Gică Hagi, Viitorul Constanţa.

De 13 încercări a avut nevoie Universitatea pentru a reuşi prima victorie din acest sezon. „Dubla" lui Lemnaru şi golul lui Borza i-au răpus pe puştii lui Gică Hagi. Pentru constănţeni a marcat Cârstocea, un super-gol, în stilul „Regelui". „U" a urcat pe locul 17, cu şapte puncte, trei mai puţin decât FC Braşov, prima echipă peste linia salvării.

În primele 45 de minute, jucătorilor Universită?ii le-a ieşit cam tot ce nu au reuşit să facă în 12 etape: au marcat de două ori, şi-au creat încă două ocazii bune şi, foarte important, s-au apărat exact. Meciul de ieri, cu Viitorul, era finala din noiembrie pe care „studenţii" au fost obligaţi să o joace din cauza startului ratat de sezon. Mihai Teja, la debutul în faţa propriilor suporteri (doar 1000 aseară), a improvizat cu Târnăcop în banda stângă, din cauza lipsei lui Mendy, dar l-a trimis pe Andreas Calcan să limpezească jocul. Iar puştiul de 19 ani, alături de Vasilică Cristocea, au fost motoarele de la mijlocul terenului. Vârful de lance, Vali Lemnaru, le-a închis gura celor care l-au contestat după câteva meciuri mai slabe. „Lemnu" a deschis scorul în minutul 13, la o fază „şnur" a clujenilor, începută de Cristocea şi continuată de Borza cu o pasă din prima. Gazdele au continuat jocul de pase şi după ce au trecut în avantaj, combinând inteligent şi cu mingi scurte. În zece minute s-a făcut 2-0, la o fază similară, cu Lemnaru şutând din „drop" după mingea prelucrată de Borza. Universitatea s-a descătuşat complet, iar Calcan, după un dribling de efect, i-a pasat pentru Lemnaru care a încercat o reluare din foarfecă. Execuţia a fost bună, dar nu şi-a atins ţinta. Totuşi, tipic pentru meciurile lui „U", clujenii şi-au făcut singuri viaţa grea, retrăgându-se în ultimele cinci minute. Nicolae Dică a executat bine o lovitură liberă, dar Veselovksy a respins de lângă bară, închizând o repriză aproape perfectă.

Fără nimic de pierdut, Bogdan Argeş Vintilă, „uns" antrenor la Viitorul de Gică Hagi, a riscat şi i-a lăsat pe Dică şi Thiago la vestiare. Constănţenii au început în atac, dar Veselovsky a reţinut, cu emoţii, o centrare şutată la prima bară. La faza imediat următoare, Târnăcop a centrat şi el înşelător, cu exteriorul, iar Buzbuchi a fost aproape de cadoul campionatului, scăpând mingea pe linia porţii! Cadourile au continuat, dar cu Ninu protagonist. Fundaşul revenit după „exilul" de două luni a preluat naiv în careu, Băluţă i-a furat mingea, a tras în bară, dar balonul a revenit în braţele lui Veselovsky (60). Un minut mai târziu acelaşi Ninu a fost întors uşor de Gavra, dar slovacul din poarta Universităţii a respins! Dominarea Viitorului s-a stins odată cu trecerea timpului, iar constănţenii au atacat fără luciditate. O tactică perfectă pentru contra-atacurile Universităţii, purtate în viteză, cu Lemnaru şi Balde la finalizare, însă fără efect în faţa porţii. Viitorul şi-a anulat şi ultima şansă de a reveni în meci cu nouă minute înainte de final, când Şerban a văzut „roşu" destul de uşor pentru un atac la Balde. Până la urmă „U" şi-a majorat avantajul, prin Borza, care a marcat după ce a scăpat singur cu Buzbuchi (93). Constănţenii au vrut să aibă ultimul cuvânt, iar Cârstocea a marcat golul de onoare, cu un şut superb, din marginea careului.

Universitatea a reuşit aseară prima victorie din acest sezon, din a 13-a încercare, şi a urcat pe locul 17, cu şapte puncte, la trei de FC Braşov, prima echipă peste linie. În următoarea etapă, „studenţii" ar trebui să întâlnească Steaua, dar meciul a fost amânat, la solicitarea selecţionerului echipei naţionale.

„U" Cluj - Viitorul Constanţa 3-1 (2-0)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 1000

Au marcat: Lemnaru (13, 22), Borza (90+2) / Cârstocea (90+3)

„U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Ninu, Abrudan, Târnăcop - Cristocea (53, Lungu), Bucşa - Rilke (79, Takacs), Calcan (72, Balde), Borza - Lemnaru
Antrenor: Mihai Teja

Viitorul: Buzbuchi - Nikolov, Larie, Mitrea, Toşca - Daminuţă (73, Şerban), Benzar - Thiago Araujo (46, Băluţă), Dică (46, Axente), Cârstocea - Gavra
Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă

Cartonaşe galbene: Calcan / Thiago, Axente

Cartonaş roşu: Şerban (84)

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) - Vasile Marinescu şi Andrei Constaninescu (ambii din Bucureşti)

 

Etichete
Comenteaza