Al treilea transfer la "U"-BT: un pivot de 2,12 m. "Am semnat numai pentru că avem de gând să ne luptăm pentru locul 1"

Al treilea transfer la
"U"-BT a transferat un pivot sârb, care este campion al României.

"U"-BT l-a achiziţionat pe pivotul sârb Ivan Zigeranovic, ultima dată la CSU Ploieşti, club cu care a devenit campion al României anul acesta. 

"Am avut nevoie de o prezenţă puternică sub panou şi, în acest sens, ne-am asigurat serviciile lui Ivan Zigeranovic. În ideea de a construi o echipă echilibrată, am decis să apelăm la Zigeranovic, un pivot care să ne dea stabilitate sub panou şi care, împreună cu Cătălin Baciu, să ne asigure poziţia 5. Ivan a arătat în anii trecuţi o mare constanţă în joc şi am putut vedea experienţa lui, inclusiv în fazele finale ale play-off-ului Ligii Naţionale din sezonul recent încheiat", a spus antrenorul Marcel Ţenter, pentru u-mobitelco.ro.

În vârstă de 31 de ani, Zigeranovic are 2,12 metri înălţime şi 120 de kilograme. El a debutat în baschetul profesionist în ţara natală, la Egronom Niş, în 2002, unde a evoluat timp de patru sezoane. Campionatele 2006-2007 şi 2007-2008 le-a petrecut în maioul celor de la FMP Zeleznik Belgrad, cu care a evoluat atât în liga sârbească, dar şi în Liga Adriatică şi ULEB Cup. A urmat transferul pentru un sezon la Borac Cacak, după care a venit la Gaz Metan Mediaş, echipă la care a evoluat în două perioade. A mai jucat în Polonia, la PGE Turow Zgorzelec, cu care şi-a făcut debutul la nivel de Euroligă.

"Sunt mulţumit că am ajuns la o echipă foarte serioasă pentru sezonul următor, vreau să ne luptăm pentru titlu! Cum am vorbit cu preşedintele executiv al clubului şi cu antrenorul, am semnat numai pentru că avem de gând să ne luptăm pentru cel mai mare rezultat posibil, adică pentru locul 1. Ăsta este cel mai important lucru pentru mine", a declarat noul pivot al lui "U"-BT.

În cariera sa, Ivan Zigeranovic şi-a trecut în palmares o cupă a Serbiei cu FMP (2007), un titlu în Polonia (2014) şi o supercupă a Poloniei (2015), precum şi un titlu în Romania, cu CSU Ploieşti (2015). A jucat la nivel de Euroligă, ULEB, Eurocup, Ligă Adriatică, Ligăa VTB şi Ligă Balcanică, disputând semifinale în ULEB (2007) şi finala în Adriatică (2007).

În afara sârbului, "U"-BT a mai parafat două înţelegeri în această vară: l-a adus pe bosniacul Filip Adamovic, fundaş, ultima dată la BC Mureş, şi pe moldoveanul Andrei Kalnicenko, extremă, venit de la Cercasy, din campionatul Ucrainei.

 

Comenteaza