Alarmă în defensivă! „Studenţii” au încasat zece goluri în primele trei amicale din Turcia

Alarmă în defensivă! „Studenţii” au încasat zece goluri în primele trei amicale din Turcia
Universitatea a încheiat prima parte a cantonamentului din Antalya cu o nouă înfrângere, 1-3 cu divizionara secundă germană, FSV Franfurt. Bilanţul după primele trei jocuri e îngrijorător, cu 10 goluri primite şi doar trei marcate.

Universitatea a terminat prima partea a cantonamentului din Antalya, urmând ca după o zi de pauză „studenţii" să se mute într-un alt hotel de cinci stele din staţiunea Side. În cele zece zile petrecute în Turcia, clujenii au disputat trei meciuri amicale, iar rezultatele sunt îngrijorătoare: 0-2 cu Cernomoreţ Odessa, 1-5 cu Wiener Neustadt şi 1-3 cu FSV Frankfurt. Ultimul joc s-a disputat ieri, la Belek.

„Studenţii" au alternat în această primă perioadă antrenamentele tactice cu cele fizice, de acest ultim aspect ocupându-se italianul Cristian Freghieri, noul preparator fizic al „Şepcilor roşii". Acesta a introdus în antrenamente şi deja celebrele benzi elastice TRX, folosite de mai bine de un an de Steaua Bucureşti. Exerciţiile cu respectivele benzi agăţate de perete au rolul de a creşte masa musculară a sportivilor şi sunt deja o obişnuinţă la echipele din vestul Europei. Tactic, Teja a încercat să experimenteze sistemul 1-4-4-2, folosit în ultimele două partide, cu Wiener şi FSV Frankfurt.

Rezultatele din primele amicale nu au fost deloc pozitive, chiar dimpotrivă. „Studenţii" au pierdut toate cele trei meciuri disputate până acum şi, mai mult, au încasat zece goluri. Ieri, contra celor de la Frankfurt, clujenii au aliniat o echipă cu Niculescu - Ciupe, Ninu, Rada, Gercaliu - Târnăcop, Bucşa, Cristocea, Max Nicu - Lemnaru şi Machado, iar nemţii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 28. 60 de secunde mai târziu s-a făcut 2-0 pentru formaţia clasată pe locul 13 în 2.Bundesliga, însă până la pauză „U" a redus din diferenţă prin Valentin Lemnaru. S-a terminat 3-1, germanii marcând la mijlocul părţii secunde. A fost a treia înfrângere din tot atâtea partide pentru echipa lui Mihai Teja, care a primit 10 goluri şi n-a excelat nici în ofensivă. Vali Lemnaru este singurul marcator al Universităţii în această iarnă, atacantul în vârstă de 29 de ani bifând două goluri, dintre care unul dintre ele din penalty.
Pentru clujeni urmează o zi de pauză, iar apoi partea a doua a cantonamentului, unde Teja va miza mai mult pe pregătirea tactică. Până la revenirea în ţară, „studenţii" vor mai disputa cel puţin încă două partide de pregătire, vineri cu Hajduk Split (Croaţia) şi luni cu Radnicki Nis (Serbia). „Studenţii" vor ajunge la Cluj abia pe 9 februarie, în timp ce primul meci oficial se va juca nouă zile mai târziu în deplasare, cu Steaua Bucureşti.

Achim s-a „angajat" la „U"

Sebastian Achim, fostul fundaş dreapta al Universităţii, plecat alături de „lotul Walter" la Petrolul Ploieşti, a anunţat ieri, pe pagina sa de Facebook faptul că e angajat la Universitatea Cluj. Jucătorul a infirmat, însă, pentru site-ul numaiu.ro o posibilă revenire la echipa „Şepcilor roşii", iar după câteva minute şi-a schimbat şi „locul de muncă" afişat pe reţeaua de socializare, anunţând că este jucătorul Petrolului. Achim nu a reuşit să se impună la echipa prahoveană, postul de fundaş dreapta fiind „arestat" de către haitianul Alcenat.

 

Etichete
Comenteaza