Alex Chipciu ar putea fi o soluție pentru echipa națională, crede Ioan Ovidiu Sabău

Alex Chipciu ar putea fi o soluție pentru echipa națională, crede Ioan Ovidiu Sabău
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj consideră că jucătorul în vârstă de 34 de ani ar putea încă face față la lotul național.

Aflat într-o formă bună în ultimele luni, Alex Chipciu este "motorul" formației clujene și unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la menținerea în Superligă. Ioan Ovidiu Sabău crede că experimentatul jucător ar putea fi o soluție pentru echipa națională, datorită calităților sale de lider.

"Alex primește de la mine în fiecare moment respect și apreciere. El s-a transformat în ultimele luni, din punct de vedere fizic și mental, e un lider. Ca fundaș stânga e unul dintre cei mai buni. Am avut niște improvizații acolo în ultima vreme, cu Sorescu sau alții. Un astfel de jucător ar putea fi o soluție, dar selecționerul decide.

A ajuns la un echilbru necesar pentru a fi în formă la fiecare meci. Am avea nevoie de mai mulți ca el, ar ajuta mult fotbalul. Eu încerc să formez lideri, Bic sper să ajungă la acea maturitate, mai sunt Martic sau Nistor. Dar până acum, Chipciu a demonstrat multe prin ceea ce a făcut", a declarat Sabău.

Mai mult, tehnicianul a comparat momentul în care se află Alex Chipciu cu cel al revenirii sale în România, la Rapid, în 1998.

"Și eu gândeam la fel la vârsta lui, când m-am întors la Rapid. Mă gândeam mai mult la echipă și la trofee decât la jocul meu individual. Eu întotdeauna am dat maxim și am vrut să îi răsplătesc pe cei care mi-au dat încredere.

Am început cu părinții, după care au urmat antrenorii, publicul. La fel s-a întâmplat și acum, nu am vrut să dezamăgesc", a explicat antrenorul.

În actualul sezon, Alex Chipciu a evoluat în 37 de partide, a marcat două goluri și a oferit două pase decisive.

Comenteaza