Video Alex Chipciu, pregătiri intense pentru viitoarea sa carieră. Cine sunt modele sale în antrenorat

Alex Chipciu, pregătiri intense pentru viitoarea sa carieră. Cine sunt modele sale în antrenorat
| Foto: FC Universitatea Cluj

Căpitanul Universității Cluj își dorește să devină tehnician după ce își va încheia cariera de jucător.

Ajuns la 35 de ani, Alex Chipciu se pregătește deja pentru următoarea sa carieră. De ceva vreme, jucătorul Universității Cluj studiază pentru a deveni antrenor și a povestit cum decurge parcursul său spre cariera de tehnician.

"Anul acesta am terminat carnetul de antrenor, aștept să îl primesc. Au fost doi ani în care am fost la școală, am avut și înțelegerea antrenorilor pentru că am lipsit de câteva ori în pauzele echipei naționale.

Am avut prezență de aproape 100% la cursuri, iar acesta a fost primul pas. Trebuie să mă înscriu la cursuri pentru Licența C, Licența B. Vom vedea ce va urma după ce mă las de fotbal. Dar mă pasionează și cu siguranță voi încerca o carieră în antrenorat", a explicat Chipciu.

Căpitanul Universității Cluj, cu ochii pe campionatele de top

Alex Chipciu a dezvăluit cine sunt modelele sale în antrenorat, dar a ținut să menționeze că și stilul actualei sale echipe este pe placul său. Printre idolii săi se numără Pep Guardiola, Jurgen Klopp, dar și oameni din nou generație, precum Xabi Alonso sau Thiago Motta.

"Fotbalul îmi ocupă ce mai mare parte a timpului, cred că e și normal cumva. E greu să mă mai schimb. Îmi produce fericire și entuziasm. E ușor să vorbim de antrenori mari. Clar îmi place Guardiola, dar e foarte greu să încerci să faci ce face el și să ai rezultate. Stilul lui îmi place foarte mult și cred că ceea ce facem noi la echipă e cam același lucru.

Vrem să avem mingea cât mai mult, când nu o avem să o recuperăm repede. Vrem să avem un joc ce inspiră entuziasm, încredere, nu cu mingi lungi la bătaie. Klopp cu pressing-ul lui e fabulos, Xabi Alonso cu ce a făcut acum. Urmăresc multe meciuri și am o grămadă de stiluri în cap, îmi place Fabregas, Thiago Motta, De Zerbi", a spus jucătorul.

Comenteaza