Alexandru Băluță, omul care a răpus-o pe Chile la Cluj. Secretul din spatele evoluțiilor

Alexandru Băluță, omul care a răpus-o pe Chile la Cluj. Secretul din spatele evoluțiilor
Alexandru Băluță (23 ani) rememorează golul cu Chile de la Cluj, marcat chiar la debutul în prima reprezentativă.

Pe 13 iunie, România întâlnea Chile într-o partidă de pregătire. Debutul confruntării de pe Cluj Arena a fost de partea campioanei Americii de Sud. Eduardo Vargas deschidea scorul cu un șut din afara careului (6). Leonardo Valencia dubla apoi avantajul cu un șut din 6 metri (18). Bogdan Stancu avea să dea, însă, tonul revenirii. Atacantul român a transformat impecabil o lovitură liberă de 20 metri (31).

Profitând de avantajul numeric și de suportul a peste 10.000 fani, "tricolorii" au restabilit eglitatea prin Nicușor Stanciu (59). Pe final, însă, a venit momentul lui Alexandru Băluță. Mijlocașul de 23 ani, aflat la debutul sub "tricolor", a marcat golul care a răpus-o pe Chile (83). Herrera a respins un șut al lui Stanciu, dar la faza următoare s-a văzut neputincios în fața jucătorului de la Universitatea Craiova. Rezultatul final a fost 3-2 pentru România.

După aproape trei luni de la acel moment, Băluță rememorează golul marcat împotriva Naționalei lui Alexis Sanchez și Arturo Vidal. "A fost un vis pentru mine, care s-a împlinit. Îmi doream foarte mult să joc. Chiar mă gândeam că dacă înscriu la debut ar fi incredibil. Am reușit să marchez, să aduc victoria și pentru mine a fost un pas înainte", a spus Băluță, într-un interviu acordat pe frf.ro.

Cum se motivează înaintea meciurilor

Mijlocașul lui CS Universitatea Craiova obișnuiește să urmărească filmulețe motivaționale înaintea fiecărui joc. "Când intru pe teren mă gândesc să dau 100%, mă mai uit la anumite filmulețe motivaționale înainte de meciuri. Mă gândesc și la golurile marcate de mine, pentru că îmi dau un imbold atunci când intru pe teren".

"Mi-ar plăcea să înscriu în poarta lui Neuer"

Întrebat în poarta cărui goalkeeper și-ar dori să marcheze pe viitor, Băluță a răspuns Manuel Neuer, nimeni altul decât portarul lui Bayern Munchen. "Mi se pare un portar foarte bun și puțini reușesc să-i dea gol". Băluță are șansa de a marca din nou în meciurile cu Armenia (1 septembrie, București) și Muntenegru (4 septembrie, Podgorica), din preliminariile CM 2018.

România e obigată să câștige cele două meciuri pentru a mai spera la locul secund, care poate duce la baraj. "Tricolorii" ocupă locul 4 în Grupa E, cu 6 puncte. "E o bucurie imensă că am fost convocat din nou, băieții m-au primit foarte bine. Încă nu am apucat să-i văd pe toți, pentru că sunt jucători care încă mai au meciuri (la echipele de club - n. red.)".

Băluță joacă la CS Universitatea Craiova din 2014, iar în acest sezon are trei goluri în campionat pentru olteni. A mai evoluat în trecut la FC Viitorul și Chindia Târgoviște și este format la Școala de Fotbal Gică Popescu. Este cotat la 1,3 milioane de euro pe portalul transfermarkt.com.

Comenteaza