Alin Minteuan, emoții înaintea meciului cu Poli Iași: “E o nouă provocare pentru mine, sper să mă ridic la nivelul așteptărilor”

Alin Minteuan, emoții înaintea meciului cu Poli Iași: “E o nouă provocare pentru mine, sper să mă ridic la nivelul așteptărilor”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Fostul fotbalist al formației din Gruia a fost numit antrenor interimar, după demiterea lui Antonio Conceicao.

Deși a avut un sezon foarte bun de primăvară, campioana a început prost noul an. Două remize și o înfrângere în primele etape din 2019 i-au fost fatale lui Antonio Conceicao, care s-a despărțit pentru a treia oară de CFR Cluj. Pe banca “feroviarilor” a fost numit intermiar, Alin Minteuan, antrenorul echipei secunde.

Noul tehnician din Gruia a vorbit despre situația echipei și a prefațat partida de la Iași. “Situația la echipă este bună, suntem pe primul loc. E o nouă provocare pentru mine, sper să mă ridic la nivelul așteptărilor. Știu majoritatea jucătorilor, am mai lucrat cu ei, sunt niște băieți fantastici.

Au câștigat împreună un titlu, iar acum sunt pe primul loc. Am avut suficient timp în această săptămână să pregătesc partida. I-am mai urmărit și în alte jocuri, deci îi cunosc.  Va fi greu, ținând cont și de teren și de vreme, dar vom face tot posibilul. Trebuie să capacităm jucătorii în așa fel încât ei să știe că trebuie să dea totul pe teren și să câștige.

Obiectivul clar este acela de a câștiga campionatul. Jucătorii sunt cei care fac diferența. Nu există antrenori buni fără jucători buni. Ei sunt cei care câștigă jocurile și te fac campion. Presiunea e deja mare, noi tot trebuie să câștigăm”, a declarat Minteuan.

Fostul mijlocaș a vorbit și despre contractul său, dar și despre demiterea lui Toni Conceicao. ”Eu am contract cu CFR-ul pe viață și în acte și oriunde. Pentru a rămâne principal trebuie să obțin rezultate bune, cu ajutorul băieților. Au fost niște decizii ale conducerii, pe care probabil mulți dintre noi nu le înțelegem, dar cei din interior știu mai mult. Multe lucruri sunt de neînțeles în fotbalul românesc. Eu sunt și voi fi mereu alături de CFR”, a spus antrenorul.

Alin Minteuan a explicat și motivele pentru care Mario Camora a pierdut banderola de căpitan. ”A fost o decizie care s-a luat împreună cu jucătorii, staff-ul administrativ, iar probabil Ciprian Deac va fi căpitan, până când se vor lămuri lucrurile. Avem un nou căpitan, temporat. Repet, decizia este a tuturor. Când se iau decizii negative, fiecare e supărat. Am stat de vorbă cu Mario Camora, el e un căpitan oricum, fie că are banderola, fie că nu”, a precizat tehnicianul.

Antrenorul interimar din Gruia le-a răspuns și rivalilor de la FCSB, care susțin că CFR Cluj este ajutată de arbitri. ”Ajutată de arbitri, ajutată de vremea de afară. Nişte prostii. Eu îl ştiu foarte bine pe Mihai Stoica, e normal când nu câştigi un joc să fii supărat, să fii nervos. Dacă ar fi câştigat acel joc, nu ar fi fost supărat şi nu ar fi făcut acele afirmaţii. Părerea mea este că fiecare ar trebui să-şi vadă de echipa lui şi să nu mai facă afirmaţii despre celelalte echipe. Dacă s-ar întâmpla asta, am trăi într-o armonie, ar fi extraordinar. Toată lumea este atentă în altă parte”, a explicat fostul mijlocaș.

Minteuan a vorbit și despre posibila mutare a lui Cristi Bud la CFR Cluj. ”Din cauza lui Cristi Bud am albit. Dar e un băiat fantastic, am mai lucrat cu el și a ajutat CFR-ul să obțină trofee. Deocamdată nu se știe 100% dacă e jucătorul nostru”, susține tehnicianul.

Revenirea lui Alin Minteuan pe banca CFR-ului va fi la jocul cu Poli Iași. Partida se va disputa sâmbătă, 23 februarie, de la ora 20:00.

 

Comenteaza