Alin Moldoveanu, cetăţean de onoare al municipiului Focşani

Alin Moldoveanu, cetăţean de onoare al municipiului Focşani
Campionul olimpic la puşcă 10 metri, Alin Moldoveanu, a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Focşani, fiind recompensat de municipalitate cu suma de 20.000 de lei pentru rezultatele obţinute la Olimpiada de la Londra.

Distincţia i-a fost acordată sportivului într-o şedinţă festivă a Consiliului Local Focşani, care a avut loc marţi, Alin Moldoveanu fiind aplaudat de consilierii locali, în timp ce primarul Decebal Bacinschi i-a înmânat placheta şi diploma care îi conferă titlul, dar şi un premiu de 20.000 de lei.

Alin Moldoveanu a spus că se simte onorat să deţină un asemenea titlu şi a promis să obţină şi alte premii la competiţiile sportive, astfel încât focşănenii să fie mândri de el. Potrivit lui Moldoveanu, prioritatea sa o reprezintă în acest moment calificările la olimpiada următoare, care va avea loc la Rio de Janeiro, peste patru ani.

"Sunt onorat să fiu cetăţean de onoare şi banii sunt foarte importanţi, orice sumă de bani e importantă. De acum, voi încerca să mă calific pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Despre jocurile de la Londra, atunci când am primit medalia, ce pot spune mai mult decât că aveam lacrimi în ochi, iar asta spune totul", a declarat Alin Moldoveanu.

Alin Moldoveanu a obţinut prima medalie olimpică pentru România pe 30 iulie, la proba de puşcă aer comprimat 10 metri. Doar două medalii de aur au cucerit sportivii români la ediţia din acest an a jocurilor olimpice, cealaltă fiind câştigată la sărituri de gimnasta Sandra Izbaşa.

Alin Moldoveanu are 29 de ani, este din Focşani şi este căsătorit.

 

 

Comenteaza