Amatorism la maximum şi înfrângere la “masa verde” pentru “U” Transilvania

Amatorism la maximum şi înfrângere la “masa verde” pentru “U” Transilvania
Formaţia “U” Transilvania a pierdut la Cluj cu 0-10 meciul decisiv pentru evitarea barajului de menţinere în Liga Naţională la handbal masculin, contra CSM Bucureşti, din cauza absenţei medicului responsabil să semneze foaia oficială de joc. Mihai Tritean şi Ovidiu Vasu se acuză reciproc pentru situaţia penibilă de ieri.

"Studenţii" erau pe val după victoria cu Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu, iar ieri, în cazul unui nou succes, s-ar fi putut distanţa la 6 puncte de locul 12, ultimul care asigură prezenţa la jocurile de baraj. Nimic nu a anunţat momentele de diletantism dus la extrem care aveau să urmeze, până în momentul în care observatorul întâlnirii a sesizat absenţa medicului din sala sporturilor. Oficialii gazdelor au încercat zadarnic să salveze situaţia stânjenitoare, dar nu au găsit nici o soluţie în cele 15 minute prevăzute de regulament în astfel de cazuri, iar "U" Transilvania a pierdut fără luptă una dintre cele mai importante partide ale returului. La faţa locului a existat doar un asistent medical, însă acesta nu a avut drept de semnătură pe foaia de joc. După fluierul arbitrilor câţiva fani clujeni l-au admonestat pe directorul executiv al Clubului Sportiv Universitatea, Ovidiu Vasu, după care a ieşit la rampă Mihai Tritean, managerul lui "U" Transilvania.

El a ameninţat că va acţiona în instanţă atât CS "U", organizatorul partidei, dar şi firma de pază Dey Security, cea care asigură inclusiv asistenţa medicală la partidele oficiale din sala sporturilor. "Meciurile noastre sunt organizate în ultima perioadă de către CS «U». Cei de la club ne-au asigurat că vom avea medic cu parafă, dar el nu a mai ajuns. Nu este prima dată când păţim acest lucru. Am aflat cu 5 minute înaintea startului că nu avem medic. Este inadmisibil! Băieţii îşi rup dinţii pentru această echipă, fac orice ca să evite retrogradarea, şi iată ce se întâmplă! Vom face toate demersurile necesare ca să aducem în instanţă atât clubul, cât şi firma respectivă. Domnul Vasu ne-a spus că nu este clubul de vină că nu a venit doctorul. Timp de opt ani, cât am organizat noi meciurile, nu am trecut prin aşa ceva. Din păcate, am pierdut un joc decisiv pentru evitarea retrogradării", a răbufnit Tritean.

În schimb, Ovidiu Vasu a acuzat neprofesionalismul firmei de pază şi asistenţă medicală. "E o greşeală a celor care asigură asistenţa medicală. Domnul Tritean spune aceste lucruri ca să-şi salveze pielea, dar trebuia să fie mai vigilent. Nu ştiu dacă trebuie să căutăm un ţap ispăşitor, dar nu am avut de ani de zile un asemenea eveniment. Vom lua toate măsurile, iar vinovaţii vor suporta consecinţele. Cei de la firmă au trimis un asistent pentru că medicul era bolnav. Înlocuitorul său era în altă parte", a fost explicaţia hilară a lui Vasu. ZIUA de CLUJ nu a putut contacta nici un reprezentant al firmei Dey Security pentru a-şi exprima poziţia. Runda viitoare, programată abia pe 22 aprilie, "U" Transilvania va primi vizita colegei din judeţ, Potaissa Turda.

 

 

Comenteaza