Ameninţat de “pericolul galben”, Niculescu îşi menajează jucătorii

Ameninţat de “pericolul galben”, Niculescu îşi menajează jucătorii
Trei oameni de bază ai “Şepcilor roşii”, Hoban, Grozav şi Szukala, vor rata meciul cu CFR dacă încasează un “galben” contra Sportului. Cei trei vor rămâne mâine pe bancă.

Şirul de driblinguri ale lui Adi Cristea, încheiat cu un şut superb, la colţul lung, a închis meciul din "Ştefan cel Mare", din care "U" s-a ales cu un punct şi cu blazonul imaculat. Pentru Universitatea, ultima mare miză a rămas derby-ul local, cu CFR Cluj, după cum au afirmat jucătorii şi oficialii clujenilor în mai multe rânduri, iar "Clau-coach" îşi va lua toate măsurile de siguranţă pentru a avea la dispoziţie aproape tot lotul. Astfel, Ovidiu Hoban, Gicu Grozav şi Lukasz Szukala, pasibili de suspendare în duelul cu liderul Ligii I în cazul unui "galben" cu Sportul, vor fi menajaţi în jocul de mâine.

Universitatea Cluj a reuşit să infirme toate speculaţiile şi declaraţiile care dădeau ca sigură o înfrângere în "Ştefan cel Mare", contra fostului lider, Dinamo Bucureşti, iar "studenţii" au venit cu un punct de la Bucureşti. Tehnicianul i-a ironizat pe cei care aşteptau cu "braţele deschise" victoria lui Dinamo şi umilinţa Universităţii. "Le-aş spune eu multe celor care nu au avut încredere, dar le zic pe scurt: se pricep foarte bine la fotbal! Dau toţi din gură, dar nu se pricepe nimeni. Îmi voi face mereu treaba şi ca jucător, şi ca antrenor", a declarat ieri Niculescu, pentru ZIUA de CLUJ. "Clau-coach" a mizat din nou bine la capitolul schimbări, introducându-l la pauză pe Vlad Morar în locul apaticului Cojocnean. Puştiul în vârstă de numai 18 ani a reuşit să marcheze al doilea său gol pentru "U" în minutul 63 şi să creeze câteva faze interesante în banda dreaptă. "Am avut mare încredere în Morar şi ştiu ce să discut cu el de acum încolo. La câteva meciuri doar l-am trimis la încălzire, dar nu l-am mai introdus, acum a fost momentul potrivit. Mă bucur foarte mult pentru el că a reuşit să marcheze. Este foarte important pentru moralul său. La 18 ani să dai gol cu Dinamo este un lucru foarte important", a mai spus Niculescu.

"Studenţii" au revenit ieri la Cluj, cu o cursă aeriană, după ce au efectuat un antrenament în cursul dimineţii la baza sportivă de la Mogoşoaia. Mâine, Universitatea va întâlni Sportul, în ultima repetiţie înaintea derby-ului cu CFR Cluj, ce se va juca, cel mai probabil, marţi seara. Cu Adrian Cristea suspendat din cauza cumulului de cartonaşe, Niculescu va menaja mâine cel puţin încă trei titulari. Ovidiu Hoban, Lukasz Szukala şi Gicu Grozav sunt pasibili de suspendare pentru jocul cu CFR Cluj dacă mâine ar încasa un cartonaş galben. "Cu siguranţă voi menaja câţiva jucători, în special pe cei care sunt pasibili de suspendare în cazul unui nou cartonaş galben. Meciul cu CFR e foarte important şi vreau să am la dispoziţie tot ce am mai bun", a mai afirmat Claudiu Niculescu.

Meciul dintre "U" şi Sportul Studenţesc se va juca mâine, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

Comenteaza