Ameninţată cu depunctarea, Universitatea îşi aşteaptă miercuri "peţitorii" nemţi

Ameninţată cu depunctarea, Universitatea îşi aşteaptă miercuri
Investitorii germani cu care Ioan Mărginean negociază de aproape o lună sunt aşteptaţi miercuri, cu masa întinsă, la Cluj Arena. Dacă negocierile vor eşua, pe clujeni îi paşte neprogramarea în Liga I din cauza datoriilor.

Situaţia de la „U" se poate schimba drastic dintr-un moment în altul. Clujenii pot scăpa de orice grijă în cazul în care mult aşteptata vizită a potenţialilor investitori germani, programată pentru azi, va da roade, iar clubul se va vinde sau se pot trezi depunctaţi şi apoi neprogramţi din cauza datoriilor cumulate către mai mulţi jucători. Germanii vor ajunge la Cluj însoţiţi de către fostul fotbalist, Vasile Miriuţă, stabilit de mai mulţi ani la Cottbus.

Oficialii „Şepcilor roşii" au pregătit sala de protocol de la stadionul Cluj Arena, unde, spun sursele noastre, ar putea avea loc chiar şi un dineu, în funcţie de ora la care vor ajunge germanii.

Reamintim că ZIUA de CLUJ a anunţat încă de acum o săptămână despre interesul unor oameni de afaceri germani, însă Lutz Stache, cel care s-ar fi aflat printre ei, a dispărut subit din ecuaţie. Nemţii interesaţi de „U", spun aceleaşi surse, au afaceri în domeniul managementului sportiv, iar unul dintre ei este originar din Frankfurt. „Vorbim de oameni serioşi, având în vedere că au făcut tot posibilul să vină mâine (miercuri - n.red) la Cluj. Din câte se ştie, au în plan o vizită la stadionul Cluj Arena şi, posibil, chiar şi un dineu oficial, în funcţie de program. Ei deţin mai multe firme implicate în managementul sportiv şi sunt implicaţi deja în fotbal. Negocierile cu actualii acţionari majoritari au început de mai multă vreme. Au trimis şi o scrisoare oficială către aceştia, urmând ca discuţia finală să aibă loc joi, cel mai probabil, la Bucureşti", a precizat o persoană importantă din cadrul clubului. Germanii vor veni la Cluj însoţiţi de fostul fotbalist şi internaţional maghiar, Vasile Miriuţă, cel care a intermediat afacerea.

Conform aceleaşi surse, potenţialii investitori sunt interesaţi să discute şi cu oficialităţile Consiliului Judeţean asupra unui contract pe termen lung în ceea ce priveşte închirierea Cluj Arena, neavând vreo obiecţie legată de cuantumul chiriei. „U" trebuie să achite 7500 de euro plus TVA pentru fiecare meci pe stadionul din centrul oraşului, la care se adaugă şi plata utilităţilor. Clubul a cumulat, însă, datorii de peste 300.000 de lei începând cu luna mai a acestui an către Cluj Arena SA, motiv pentru care s-a pus inclusiv problema întreruperii colaborării. Situaţia a rămas însă în aer, oficialii societăţii care administrează stadionul aşteptând şi ei rezolvarea situaţiei clubului. Discuţia finală în ceea ce priveşte vânzarea Universităţii ar trebui să aibă loc joi, la Bucureşti. Preţul pachetului de 98 la sută din acţiuni ajunge la 1,1 milioane de euro.


Negocierile cu potenţialii investitori sunt cu atât mai importante, cu cât formaţia clujeană este ameninţată serios cu perspectiva depunctării şi apoi a neprogramării în Liga I. Clubul datorează în acest moment peste 50.000 de euro către Ionuţ Boşneag, Florin Matache şi Bogdan Dolha. Din cauza litigiilor cu ultimii doi, Universitatea ar putea fi depunctată şi apoi chiar neprogramată începând cu etapa a 14-a, când „studenţii" ar trebui să joace în deplasare, cu CSMS Iaşi.

„Şepcile roşii" au şi bani de recuperat. Rapidul datorează 50.000 de euro în contul transferului lui Octavian Abrudan, însă clubul patronat de George Copos refuză să plăteacă, deşi a pierdut litigiul. „Dacă nu ne virează Rapidul banii, nu avem de unde să plătim. Riscăm depunctarea şi neprogramarea", a spus o persoană din cadrul clubului. În cazul în care o echipă ajunge la două neprogramări este automat exclusă din campionat.

1,1 milioane de euro

este suma la care se ridică datoriile FC „U" SA către bugetul de stat. La această cifră se mai adaugă încă aproape un milion de euro, reprezentând creanţe către diverse societăţi comerciale sau foşti jucători.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

Etichete
Comenteaza