Andone: "Tradiţia ţine cu Rapidul, dar valoarea e de partea CFR-ului!"

Andone:
Ioan Andone prefaţează pentru ZIUA de CLUJ partida de la începutul săptămânii viitoare, dintre CFR şi Rapid.

"Fălcosul" le-a antrenat pe cele două echipe care se vor întâlni luni, în Gruia, şi le-a urmărit în ultimele etape de campionat. Ioan Andone nu îi dă nici o şansă Rapidului pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", cu toate că echipa bucureşteană s-a impus în ultimele două întâlniri cu formaţia clujeană.

5-0 şi 3-2 sunt rezultatele ultimelor confruntări dintre CFR Cluj şi Rapid. Rapidiştii s-au impus în Gruia, umilinţă ce a dus şi la demiterea lui Jorge Costa, iar apoi au învins în "Giuleşti", după ce clujenii au condus cu 2-0. Duelul de acum pare, însă, mult dezechilibrat ca niciodată. Rapidul anului 2013 se chinuie în campionat, fotbaliştii sunt neplătiţi , clubul e în insolvenţă, iar viitorul apropiat nu prezintă nici o certitudine că lucrurile se vor schimba. "Nu suntem obişnuiţi , nu eram obişnuiţi să ne apărăm, nu ăsta e Rapidul, dar atât putem acum", spunea Daniel Pancu după remiza cu Petrolul din ultima etapă (0-0), exemplificând situaţia disperată în care a ajuns echipa. Ioan Andone i-a urmărit şi el pe "giuleşteni" şi nu le dă nici o şansă în meciul cu CFR, din Gruia. "E o echipă tânără, sunt câţiva jucători acolo care evoluau în Liga a III-a anul trecut, iar diferenţa e uriaşă între eşaloane. Rapidul are tradiţie, are suporteri, mai are şi câţiva fotbalişti, dar îi va fi foarte greu la Cluj. CFR-ul are un plus de experienţă, de valoare şi indiscutabil pleacă cu prima şansă. Ştiu de problemele de lot de la CFR, am văzut că nu se poate baza pe o grămadă de jucători, o echipă întreagă dacă stăm să-i numărăm pe toţi. Cel mai mult contează absenţa lui Cadu, este un căpitan cu personalitate care aduce un plus echipei în orice situaţie", a explicat Andone pentru ZIUA de CLUJ.

Tehnicianul nu uită de ultima întâlnire dintre CFR şi Rapid, joc disputat la Bucureşti şi pierdut de clujeni cu 2-3. "Rapidul a fost mereu un complex pentru CFR şi când am fost eu antrenor la Cluj. Am avut acel joc în mână şi ar fi trebuit să-l câştigăm, dar au revenit, ăsta e stilul Rapid. Lucrurile sunt diferite acum şi repet, CFR e favorită certă la acest meci. Tradiţia ţine cu Rapidul, dar CFR-ul are prima şansă", a mai spus antrenorul.

Nu exclude o revenire

Deşi a plecat de la Cluj după mai multe neînţelegeri cu preşedintele Iuliu Mureşan, Ioan Andone spune că s-ar putea întoarce din nou într-o bună zi. "Mereu am avut o relaţie corectă cu patronul, cu Arpad Paszkany. Cu el am rămas în relaţii foarte bune, aşa că nu pot să exclude o viitoare nouă colaborare. Am avut performanţe mari la Cluj", a povestit "Fălcosul".

 

Etichete
Comenteaza