Anna Blinkova a reușit o nouă surpriză și s-a calificat în finala Transylvania Open 2022

Anna Blinkova a reușit o nouă surpriză și s-a calificat în finala Transylvania Open 2022
| Foto: facebook.com/TransylvaniaOpen

Venită din calificări, jucătoarea din Rusia a învins-o pe compatrioata sa Anastasia Potapova, cap de serie numărul 4, scor 5-7, 6-4, 6-4.

Deși avea statut de favorită, Potapova (48 WTA) a părut mult mai emoționată decât adversara ei și a comis erori în mai multe momente cheie. Apoi, la 4-1 pentru compatrioata sa a cerut un time-out medical și a revenit cu break imediat după întrerupere. După ce a salvat trei mingi de set, Potapova a egalat rapid la 5 și mai târziu și-a adjudecat primul set, scor 7-5.

În setul secund, Potapova a părut afectată de efortul revenirii, iar Blinkova a profitat. Sportiva venită din calificări a controlat, a beneficiat și de greșelile adversarei și a câștigat, scor 6-4.

Setul decisiv a fost echilibrat, până când Blinkova a reușit break-ul pentru 5-3. La fel ca în primul set, jucătoarea de pe locul 138 WTA nu a reușit să închidă setul, iar Potapova păstra speranțe la victorie. Cu toate acestea, Blinkova nu și-a pierdut din elan și a câștigat în cele din urmă meciul, scor 5-7, 6-4, 6-4.

Pe terenul central de la Transylvania Open urmează cea de-a doua semifinală de pe tabloul de simplu, dintre Xiyu Wang și Jasmine Paolini.

Comenteaza