Dan Petrescu, antrenorul campionilor de la CFR Cluj: "Pentru mine nu e o meserie, ci o pasiune, un hobby"

Dan Petrescu, antrenorul campionilor de la CFR Cluj: "Pentru mine nu e o meserie, ci o pasiune, un hobby"
| Foto: https://www.gsp.ro

Antrenorul campionilor din Gruia, Dan Petrescu, desemnat antrenorul anului 2022 în Gala GSP, a vorbit despre obiceiurile sale ca antrenor și despre cât de multă pasiune pune în meseria sa.

Dan Petrescu mărturiseşte că pasiunea pentru fotbal îl ajută de fapt să fie un antrenor bun. "Pentru mine nu e o meserie, ci o pasiune, un hobby. O zi a mea normală la club e să văd trei, patru meciuri ale adversarului și ale noastre. Mai văd un meci din Italia, unul din Germania. Tot ce e fotbal!

Seara, când mă pun în pat, mă uit pe Flashscore la toate golurile din toate campionatele. Și când jucam, și când antrenez toate celelalte sunt pe planul doi. Fotbalul e pe primul plan și pasiunea asta poate m-a făcut să am succes în antrenorat", a declarat antrenorul "feroviarilor" pentru GSP

Dacă se raportează la primii ani în antrenorat, Dan Petrescu a mărturisit care e diferenţa dintre cum era atunci față de acum. "Eu auzeam mereu când m-am apucat de antrenorat „Bă, n-are experiență!". Ce experiență?, asta îmi ziceam. Nu-mi trebuie mie experiență! Eram nebun de atunci! În primul an la Sportul nu prea pierdeam meciuri și eram un fel de Măldărășanu. Mă credeam invincibil! Lipsă de experiență e clar că era.

Acum, când am mai multă experiență, nu pot să zic că sunt mai bun. Eu cred că și atunci eram foarte bun antrenor pentru că munceam foarte mult și echipele mele primeau extrem de rar gol", şi-a amintit "Bursucul". 

"(...) Aveam această mentalitate, în primul rând să nu iau gol și după să dau gol. În perioada următoare m-am adaptat mai mult la ce jucători aveam. De exemplu, la Dinamo Moscova nu am făcut niciodată un antrenament pe faza defensivă, ci totul pe atac. Jucătorii erau buni și am zis că nu lucrăm deloc pe apărare, ci doar pe atac.

Așa a fost și în China, la Jiangsu Suning. Erau în echipă Teixeira, Ramires... Ce să fac cu brazilienii pe apărare? Atacăm! Când mă duceam la echipe mici era altfel. La Unirea Urziceni am lucrat trei ani numai faza de apărare, n-am lucrat niciodată atacul. Ne apăram, apoi contraatac și faze fixe.

La CFR fază de apărare nu fac, doar când fac presing la adversar în teren. Nu lucrăm faza de apărare la noi în careu pentru că nu vreau. Aaaa, că sunt situații ca în meciul cu Slavia Praga, care ne-a făcut să ne apărăm la noi în careu, atunci am fost siliți să ne apărăm. Cu cât înaintezi în vârstă prinzi experiență mai mare, dar mie mereu mi-a plăcut să mă adaptez la ce jucători am", a mai mărturisit antrenorul lui CFR Cluj. 

Comenteaza