Apărarea l-a trădat pe Dan Petrescu. CFR Cluj a obținut doar un punct cu FCSB

Apărarea l-a trădat pe Dan Petrescu. CFR Cluj a obținut doar un punct cu FCSB
| Foto: facebook.com/cfr1907

"Feroviarii" au condus cu 2-0 în duelul primelor două clasate din sezonul trecut, însă scorul final a fost 2-2.

Încă de la început tensiunea s-a simțit atât pe teren, cât și în tribune. Așa cum era de așteptat, tribunele au fost aproape pline, iar o bună parte dintre cei prezenți au venit pentru a urmări trupa din capitală, spre nemulțumirea fanilor CFR-ului.

Jocul a fost unul fizic, în multe momente intrările au fost la limită, iar situațiile de poartă au fost rare. Ambele echipe au încercat să construiască, dar meciul a fost destul de fragmentat și s-a disputat mai mult în treimea neutră.

Abia la intrarea în ultimele 10 minute ale reprizei tabela s-a deblocat. Rocha a fost lansat în spatele apărării adverse, a centrat, iar Munteanu, ca un atacant veritabil, a luat fața fundașului și a deviat mingea în plasă (36). Așadar, CFR Cluj conducea la pauză cu 1-0.

Actul secund a început cu mare ocazie a "feroviarilor", când Deac a ridicat mingea pentru Munteanu, iar atacantul a reluat acrobatic, pe spate, însă direct în brațele lui Târnovanu (48). Internaționalul de tineret avea să se răzbune două minute mai târziu, când a marcat din pasa aceluiași Rocha (50).

Portughezul avea să ruineze întreaga sa evoluție cu o mare eroare în defensivă, care i-a permis lui Băluță să reducă din diferență (59). FCSB a continuat să atace și a forțat egalarea, însă elanul le-a fost tăiat de ratarea lui Popa, care a scăpat singur, dar s-a încurcat în driblinguri (66).

Execuția lui Popescu din marginea careului l-a întins serios pe portarul CFR-ului (74), care avea să fie protagonist pe final de meci. În minutul 87, Mihai Popa a scăpat mingea din brațe, iar Dawa a fost pe fază și a trimis în poartă. Astfel, partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, două greșeli în apărare fiind cele care i-au costat pe "feroviari" victoria.

Comenteaza