Apostu: "Cineva din club a făcut dispăruţi banii pe care i-am dat Universităţii" / Walter: "Prostii"

Apostu:
Realaţiile dintre primarul Sorin Apostu şi finanţatorul clubului "U", Florian Walter, sunt departe de a se fi încălzit. Miercuri, ei s-au contrat din nou
Primarul Sorin Apostu a ţinut să transmită un mesaj finanţatorului Universităţii, Florian Walter, înaintea întâlnirii decisive de vineri. Apostu a spus că Primăria a achitat 940.000 de lei, din cei un milion cât au fost alocaţi echipei de către municipalitate.

“Am fost surprinşi chiar noi că Walter nu ştia că am achitat aceşti bani. Oamenii săi din conducere nu l-au informat. Nu ştiu unde să fi dispărut aceşti bani sau cine i-a luat, dacă patronul nu ştia că ei există. Ei au declarat ca noi nu le-am achitat banii”, a declarat primarul Sorin Apostu.

În replică, Walter a catalogat drept “prostii” afirmaţiile conform cărora cineva din club şi-ar fi “însuşit” banii veniţi de la Primărie. “Astea sunt prostii! Păi cum să ia angajaţii mei banii, dacă eu semnez toate actele? Primarul crede că poate minţi pe toată lumea, dar oamenii sunt mai deştepţi decât crede dânsul. Să dea banii suporterilor, nu mă interesează!”, a spus Walter.

Viceprimarul Radu Moisin a explicat pentru ZIUA de CLUJ că, anul acesta Primăria a aprimit un avertisment de la Curtea de Conturi pentru că a alocat bani către cluburile de fotbal “U” şi CFR. “Legislaţia ne interzice începând din acest an să facem alocări către societăţi, sau cluburi private. Putem să susţinem doar asocieaţii şi fundaţii. De aceea, alocările din 2011 se vor face către fundaţia Fotbal Club Universitatea. Suporterii şi-au manifestat opţiunea ca cei mai mulţi bani să fie daţi către secţiile de juniori, care sunt pepiniera pentru echipă", a spus Moisin..

Comenteaza