Arbitrajul de la FCSB - CFR Cluj, analizat de Balaj: "Au fost două situații în care arbitrul nu trebuia să intervină"

Arbitrajul de la FCSB - CFR Cluj, analizat de Balaj: "Au fost două situații în care arbitrul nu trebuia să intervină"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Conducătorul formației din Gruia a oferit concluziile sale în legătură cu prestația celor care au oficiat partida.

Fost arbitru, Cristi Balaj a analizat fazele litigioase din partida FCSB - CFR Cluj. Președintele "feroviarilor" a avut o atitudine critică la adresa centralului și consideră că penalty-ul primit de bucureșteni a fost ușor acordat, însă arbitrul e acoperit de regulament. În schimb Balaj e de părere că deciza în privința loviturii de pedeapsă cerute de CFR este una corectă.

"Părerea mea este că un asemenea contact nu putea să provoace o asemenea cădere. Fotbalul este sport de contact, nu a fost lovit, nu a fost cădere, piedică. Compagno a anticipat acest contact, și-a dus privirea inițial în stânga, pentru a-l vedea pe jucătorul nostru.

Diferența dintre ceea ce face Compagno la fazele în care se duelează cu adversarii este infinit mai intensă sau mai mare comparativ cu atingerile pe care atunci când le simte, cade. Un asemenea meci nu mi se pare corect să fie decis în urma unui contact atât de ușor amplificat de căderea atacantului.

Trebuia să judece așa și hențul. Eu cred că sunt două faze la care nu trebuia să se intervină. Este un penalty cu acoperire regulamentară. Este un penalty obținut de atacant, ceea ce nu se întâmplă în Anglia.

Uită-te cum se duelează cu adversarii, cum îi ține, cum îi trage pe apărători, fără să cadă, iar acum, când a fost atins ce Cvek, are o cădere de calciu și s-a tăvălit.

Dacă sancționăm de o asemenea manieră și decidem soarta unui joc în urma unor asemenea contacte, nu o sa avem fotbal niciodată. Fotbalul este un sport de contact. Au fost două situații în care arbitrul nu trebuia să intervină", a declarat președintele CFR-ului pentru Fanatik.

Comenteaza