ARMENIA - ROMÂNIA 0-5. Cel mai clar succes al "tricolorilor" din ultimii 9 ani într-un meci oficial

ARMENIA - ROMÂNIA 0-5. Cel mai clar succes al
Christoph Daum a înregistrat prima victorie în calitate de selecţioner al Naţionalei României. În debutul preliminariilor, România a scos doar un egal cu Muntenegru, 1-1, la Cluj. Marcatorul de atunci, Adi Popa, a lovit din nou.

România s-a impus cu 5-0 în faţa Armeniei, la Yerevan, sâmbătă, în cel de-al doilea meci din preliminariile CM 2018.

Golurile "tricolorilor" au fost înscrise de Bogdan Stancu (min. 4, penalty), Adrian Popa (min. 10), Răzvan Marin (min. 12), Nicolae Stanciu (min. 29) şi Alexandru Chipciu (min. 60).

Este prima victorie din actuala campanie de calificare, dar şi din mandatul selecţionerului Christoph Daum. În debutul preliminariilor, România a scos doar un egal cu Muntenegru, 1-1, la Cluj.

TREI GOLURI ÎN 12 MINUTE

România a avut un start senzaţional. Bogdan Stancu a deschis scorul din penalty, după un henţ comis de Malakyan (4). Fotbalistul armean a văzut cartonaşul roşu. 6 minute mai târziu, Adi Popa a dublat avantajul din pasa lui Nicuşor Stanciu (10).

Spectacolul nu s-a oprit aici, iar elevii lui Daum au lovit din nou prin debutantul Răzvan Marin (12). Mijlocaşul de 20 ani a înscris spectaculos de la 16 metri.

STANCIU FACE UITAT PENALTY-UL DE LA CLUJ

În ultimul sfert al primei reprize, Nicuşor Stanciu a făcut 4-0 cu un şut sub bara transversală (29). Acelaşi jucător ratase un 11 metri în finalul partidei cu Muntenegru, disputat la Cluj.

Stanciu putea marca din nou, dar mingea a fost respinsă de goalkeeperul gazdelor (30).

Spre finalul primei reprize, Armenia a semnat prima ocazie. Ozbiliz a şutat de la 25 metri, dar Tătăruşanu a reţinut balonul fără probleme (42).

VINE ŞI GOLUL CINCI

Chipciu este lansat de Răzvan Marin, reuşeşte să treacă de fundaşul Mkoyan şi înscrie golul de 5-0 (60).

Armenia şi încercat pentru a doua oară norocul, prin Pizzelli. Şutul său de la 25 metri a fost, însă, reţinut de Tătăruşanu (71).

ELEVII LUI DAUM S-AU ÎNTRECUT ÎN RATĂRI

Scorul de pe tabelă putea lua proporţii mai mari, dar Keşeru (75, 86), Stanciu (77) şi Latovlevici (87) au risipit patru ocazii importante la poarta armenilor.

Cu acest success, România urcă provizoriu pe locul 2, cu patru puncte şi un golaveraj de 6-1. Pe prima poziţie se află Muntenegru, care a întrecut cu 5-0 reprezentativa Kazahstanului.

La această se dispută Polonia - Danemarca, alte două echipe din grupa "tricolorilor".

După victoria de la Yerevan, Naţionala înregistrează cel mai clar success din ultimii 9 ani. România nu a mai câştigat la cinci goluri diferenţă într-un meci oficial din 21 noiembrie 2007. Atunci, "tricolorii" au învins cu 6-1 Albania pe fostul Lia Manoliu, în ultimul meci din preliminariile Euro 2008.

Pentru elevii lui Daum urmează confruntarea cu Kazahstan. Meciul va avea loc marţi, 11 octombrie 2016, la Astana. Partida începe la ora 19:00 şi poate fi urmărită la televizor pe TVR.

ARMENIA - ROMÂNIA 0-5 (0-4)

Locaţie: Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Yerevan

Armenia (4-2-3-1): Beglaryan - Mkoyan, Haroyan, Andonian (Voskanyan, 39), Hayrapetyan - Grigoryan, Malakyan - Ozbiliz (Hovhannisyan, 64), Pizzelli, Manoyan - Pogosyan

Rezerve: Aivazov, Voskanyan, Hovhannisyan, Haruyunyan, Badoyan, Muradyan, Hakobyan

Antrenor: Varujan Sukiasian

România (4-3-3): Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Dragoş Grigore, Latovlevici - Răzvan Marin, Hoban, Nicuşor Stanciu (Bicfalvi, 82) - Popa, Stancu (Keşeru, 57), Chipciu (Rotariu, 67)

Rezerve: Silviu Lung jr., Moţi, Toşca, Andone, Rotariu, Alibec, Prepeliţă

Antrenor: Christoph Daum

Cartonaşe galbene: Grigoryan

Cartonaşe roşii: Malakyan

Au marcat: Bogdan Stancu (min. 4, penalty), Adrian Popa (min. 10), Răzvan Marin (min. 12), Nicolae Stanciu (min. 29) şi Alexandru Chipciu (min. 60)

Arbitri: Vladislav Bezborodov (centru), Valeri Danchenko şi Maksim Gavrilin (tuşă)

Comenteaza