Asalt spre podium. CFR dă o bătălie grea la Braşov

Asalt spre podium. CFR dă o bătălie grea la Braşov
Echipa lui Petre Grigoraş joacă în acestă seară cu FC Braşov în etapa a 15-a a Ligii 1 şi e nevoită să câştige pentru mai spera la primele locuri.

"Feroviarii" sunt neînvinşi de cinci partide în campionat, dar au de ce să se teamă de FC Braşov, echipă care i-a eliminat din Cupa României în acest sezon. "Suntem în creştere de o perioadă încoace, n-am mai pierdut, dar avem mare nevoie de victorii", a explicat antrenorul Petre Grigoraş.

Echipa clujeană este una dintre cele mai în formă formaţii din Liga I, având cinci meciuri la rând fără înfrângere. Apărarea a început să funcţioneze, CFR-ul primeşte foarte greu gol, însă acum Grigoraş va fi nevoit să se descurce fără unul dintre titularii ultimelor partide, Ionuţ Rada, fundaşul fiind suspendat după ce-a luat cartonaş roşu în meciul cu Dinamo. Costea şi Felgueieras au avut şi ei probleme medicale, dar au fost recuperaţi şi vor începe din primul minut. "Avem nevoie de rezultate pozitive, de continuitate, ne trebuie neapărat victorii pentru a ne apropia de primele locuri. La Braşov se câştigă foarte greu, însă eu cred în echipa mea şi putem obţine toate punctele puse în joc. Am mare încredere înaintea acestui meci", a spus antrenorul Petre Grigoraş, care ar putea alinia următorul „11": Felgueiras - Maftei, Cadu, Piccolo, Camora - Djokovic, Muniru - Maah, Gabionetta, Costea - Ogbu.
De partea cealaltă, "stegarii" anunţă un fotbal ofensiv, bazat doar pe atac. "Nu mă gândesc decât să înving CFR-ul", spune antrenorul Ilie Stan. Acesta şi-a lăudat fotbaliştii le cere maximă seriozitate înaintea meciului cu CFR Cluj. "Jucăm împotriva unei echipe foarte puternice, care a crescut de la meci la meci şi care nu mai este echipa pe care FC Braşov a învins-o în Cupa României. Oricum, niciun meci nu seamănă cu altul şi nu trebuie să ne bazăm pe faptul că i-am mai bătut o dată, e nevoie doar să dăm ce avem mai bun şi să luăm cele trei puncte. Trebuie să abordăm meciul cu maximă seriozitate şi încredere în noi şi atunci cu sigurană vom putea spera la victorie. Eu vreau un fotbal frumos, estetic, ofensiv, aşa vreau să joc. Vom juca doar să câştigăm, un egal nu ne ajută foarte mult. În această pauză competiţională, atitudinea jucătorilor s-a schimbat foarte mult, îi simt foarte determinaţi şi hotărâţi să adune puncte. Suntem cu toţii conştienţi că avem mare nevoie de cele trei puncte puse în joc şi vom face totul pentru a le obţine. Nu trebuie să acceptăm altă variantă decât victoria, mai ales că jucăm pe teren propriu", a punctat antrenorul Braşovului.

CFR Cluj n-a pierdut de cinci partide în Liga I şi a început să se gândească din nou la primele locuri. În prezent e pe locul 7, cu 21 de puncte, la 6 lungimi de Pandurii şi Petrolul, care ocupă poziţiile 3 şi 4. Braşovenii sunt pe locul 15 (13 puncte), retrogradabil, şi au nevoie disperată de puncte pentru a ieşi din zona retrogradării. Meciul dintre FC Braşov şi CFR Cluj se va juca în această seară, de la ora 19:00 şi va putea fi urmărit în transmisiune directa pe Dolce Sport.

 

 

Etichete
Comenteaza