Au aruncat Asesoftul la coş. De la Cluj se zăreşte, încă vag, titlul de campioană

Au aruncat Asesoftul la coş. De la Cluj se zăreşte, încă vag, titlul de campioană
Baschetbaliştii de la U-BT au umilit campioana. Victorie la 14 puncte diferenţă, chiar la Ploieşti: 88-74.

Căpitanul Mihai Silvăşan nu a jucat marţi seara. Chiar şi aşa, U-BT a evoluat ca o mare echipă şi a învins pe terenul lui CSU Asosoft Ploieşti, la un scor (88-74) ce poate fi considerat o umilinţă pentru campioni. Elevii lui Marcel Ţenter au fost tot meciul la butoane şi, în afara unui moment de la mijlocul sfertului decisiv, în care scorul s-a strâns, s-au uitat la tabela de marcaj fără emoţii. Practic, clujenii nu au cedat niciunul dintre sferturi: a fost 27-24 în primul, 27-21 în al doilea, un incredibil de „subţire" 9-9 în cel de-al treilea sfert şi 25-20 în decisiv.

Sean Barnette a avut o seară magică, atât în atac, unde s-a remarcat cu 24 de puncte marcate, cât şi în apărare, unde a contabilizat 8 recuperări şi 4 intercepţii. Mandache i-a ţinut isonul, cu 5 aruncări de 3 puncte reuşite. Millage a marcat 13 puncte, Jones, 10, Hargrove, 7, Turner, 6 puncte, Lalovic, 5, Baciu, 4, şi Jucan, două. Dincolo, cel mai bun marcator a fost pivotul proaspăt transferat, Ivan Zigeranovic, autor a 22 de puncte.

„Este victoria întregii echipe şi o dedicăm căpitanului nostru, Mihai Silvăşan, care a trăit intens meciul de pe banca de rezerve. El a acuzat dureri la spate şi, având în vedere antecedentele lui chirurgicale, nu am vrut să riscăm şi l-am menajat. Vreau să le mulţumesc băieţilor pentru cum şi-au făcut treaba, a fost o muncă grea de la început până la fluierul final", a spus, după meci, antrenorul Marcel Ţenter.

U-BT revine aşadar la Cluj după o dublă de senzaţie, 83-82 pe terenul liderului Steaua şi 88-74 în restanţa din sala campionilor de la CSU Ploieşti. În acest moment, formaţia clujeană este pe locul al treilea (12 victorii, 7 înfrângeri), de unde şansele să urce mai sus sunt minime. În play-off-ul care se apropie însă, U-BT - jucând ca în ultimele două meciuri şi de fapt în ultimele 10, din care a câştigat 9 - poate atenta cu pretenţii îndreptăţite la titlul de campioană.

 

Comenteaza