Au îmblânzit „leii” în Bănie: „U” BT Mobitelco a urcat pe locul 4 în Liga Naţională

Au îmblânzit „leii” în Bănie: „U” BT Mobitelco a urcat  pe locul 4 în Liga Naţională
Baschetbaliştii lui Dorin Pintea au reuşit una dintre cele mai spectaculoase victorii din acest an duminică, pe terenul SCM Craiova, echipă care cedează rar în faţa propriilor suporteri. Partida din Bănie a avut nevoie de o repriză de prelungiri şi, după un final incredidibil, „U” s-a impus la limită, 87-86. La finalul celor 40 de minute regulamentare, scorul a fost 76-76.

Branko Cuic a fost „omul orchestră" în echipa învingătorilor, sârbul simţindu-se în largul lui în faţa unui public fierbinte şi ostil. Cuic a marcat 23 de puncte la care a adăugat 15 recuperări, însă a părăsit terenul pe final de meci, din cauza celor cinci greşeli personale. În primele 40 de minute, cele două echipe s-au instalat pe rând la conducerea meciului, dar finalul a fost extrem de încins. Maric a reuşit egalarea când mai erau opt secunde, iar Hargrove a avut ultima fază, dar aruncarea sa s-a oprit în inel. În prelungiri, „U" a arătat ca o echipă mai matură şi mai bine închegată, în timp ce craiovenii s-au bazat pe forţa şi explozia lui Bureau. Cu o secundă înaintea finalului, Andrei Căpuşan putea să aducă victoria gazdelor, dar a aruncat slab din poziţie bună, iar „studenţii" au obţinut un succes extrem de important. Graţie celor două puncte obţinute pe terenul Craiovei, „U" BT Mobitelco a ajuns pe locul 4, la egalitate cu Rovinari şi Timişoara, dar cu un coşaveraj superior. Cel mai bun om al clujenilor, Branko Cuic, a glumit la final, cerându-şi scuze în faţa fanilor pentru finalul extrem de intens. „A fost un meci foarte greu şi vrem să le cerem scuze suporterilor noştri pentru că le-am dat emoţii. Al sfârşitul timpului regulamentar am făcut câteva greşeli copilăreşti pe care nu trebuie să le mai repetăm. Am obţinut o victorie importantă în faţa unei săli calde. E greu pentru oricine să câştige la Craiova. Avem puţin timp să sărbătorim pentru că urmează un nou meci greu, contra Mediaşului", a spus Cuic.

Clujenii vor întâlni sâmbătă, în Sala Sporturilor „Horia Demian", pe Gaz Metan Mediaş, una dintre dezamăgirile acestui început de sezon. Formaţia antrenată de Marcel Ţenter ocupă locul 11 în Liga Naţională, cu patru înfrângeri şi numai două victorii.

 

Etichete
Comenteaza