Au luat avânt spre Europa GALERIE FOTO

Au luat avânt spre Europa GALERIE FOTO
“U” a micşorat la cinci puncte distanţa faţă de locurile care duc în Europa graţie victoriei obţinute aseară, pe Cluj Arena, 3-1 cu FCM Târgu Mureş.

"U" a câştigat cu scorul de 3-1 partida de aseară, cu FCM Târgu Mureş, după un scenariu identic partidei cu Astra. Oaspeţii au deschis scorul în prima parte, dar "studenţii" s-au dezlănţuit în partea secundă şi se menţin cu şanse reale în lupta pentru Europa League.

Universitatea avea nevoie ca de aer pentru a spera că la vară va simţi atmosfera din Europa League. "Studenţii" s-au sufocat însă când a început partida, iar mureşenii au dictat ritmul. Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău s-au apărat ermetic în cinci-şase oameni şi s-au desfăcut foarte bine pe faza de atac. Oaspeţii au început în forţă, iar Ilyes a trimis uluitor peste poartă, din numai şase metri. Atacurile Mureşului s-au mutat în banda dreaptă, unde Achim s-a lăsat păcălit de Astafei, dar atacantul n-a reuşit să găsească ţinta. 20 de minute le-au trebuit clujenilor să echilibreze partida, dar şi să rateze ocazia reprizei. Păcurar a desfăcut apărarea adversă şi l-a găsit pe Marian Cristescu, dar ex-braşoveanul a trimis alături, agonizant de aproape. "U" a reuşit să preia iniţiativa, să atace, dar Grozav a fost prea sigur în atac. Dorinel Popa, pe postul de mijlocaş dreapta, nu şi-a deăpăşit statutul de improvizaţie, iar Cristea a dispărut prea mult din joc. Dacă din faze clare au ratat incredibil, mureşenii au deschis scorul într-un moment ce nu se anunţa periculos. Bornescu le-a dat o mână de ajutor, la propriu, ieşind aiurea la o minge. Ilyes a înscris cu poarta goală (40). "Studenţii" au încheiat repriza în genunchi, tot la propriu, Galamaz părăsind stadionul în ambulanţă, după ce a fost lovit, involuntar, în figură de Szukala.

"Trezeşte-te, Păcurar!", i-a strigat un spectator de la tribuna I mijlocaşului Universităţii la intrarea la cabine, iar clujeanul a dat semnalul revenirii echipei sale. Niculescu a mutat inspirat la pauză şi a mizat pe Tony, schimbând distribuţia în teren. Clujenii au intrat perfect în joc, iar după două minute Ghionea l-a faultat pe Cristea în careu. "Prinţul" a executat prost, Albuţ a greşit, dar Păcurar, pe fază, a catapultat mingea în plasă. Golul a avut efect energizant pentru clujeni, care s-au urcat peste adversar. Tony a ratat golul (49) la prima sa fază, dar patru minute mai târziu s-a revanşat servindu-l perfect pe Gicu Grozav, care a rămas singur cu portarul şi a înscris fără emoţii. Finalul a fost un joc de-a "şoarecele şi pisica". Mureşenii au presat cu trei atacanţi, iar oamenii lui "Clau-coach" au încercat să răspundă pe contraatac. Cristescu a profitat de o greşeală a lui Ghionea, l-a deschis excelent pe Tony, iar nigerianul a marcat în poarta goală după ce l-a driblat pe Albuţ, undeva la 25 de metri de poartă. Cristea a închis meciul cu un şut în bară. "U" respiră!


"U" Cluj - FCM Târgu Mureş 3-1 (0-1)

Au marcat: Păcurar (47), Grozav (53), Tony (88) / Ilyes (40)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 4.000

"U" Cluj: Bornescu - Achim, Galamaz (46, Abrudan), Szukala, Mendy (75, Boştină) - Cristescu, Hoban, Păcurar - D. Popa (46, Tony), Grozav, Cristea

Târgu Mureş: Albuţ - Nicu, Ghionea, Matei (62, Buş), Sepsi, Szilagyi - Firţulescu (65, Bumba), Ilyes (77, Apostu), Fl. Dan, Astafei - Bujor

Cartonaşe galbene: Cristea, Bornescu, Grozav, Szukala, Boştină - Dan Matei, Ghionea, Fl. Dan

Au arbitrat: Radu Petrescu - Andrei Constantinescu şi Daniel Mitruţi

 

Etichete
Comenteaza