Au pierdut meciul, au câştigat suporterii

Au pierdut meciul, au câştigat suporterii
Baschetbalistele de la Universitatea au pierdut primul meci de pe teren propriu din acest sezon, 62-75 cu Olimpia Braşov.

Noua echipă de baschet feminin a Clujului a jucat miercuri primul meci oficial în acest sezon, returul din Cupa României cu Olimpia Braşov. Elevele lui Mihai Coldea au fost învinse la 13 puncte diferenţă, după ce fuseseră învinse şi în partida tur, dar se cuvine să remarcăm o serie de aspecte pozitive.

Mai întâi, peste 1.000 de clujeni au venit să asiste la meciul din Sala Sporturilor Horia Demian, mult peste media partidelor jucate de Universitatea în ultimii ani. Este drept, o parte dintre cei prezenţi, în special adolescentele, au venit să o asculte pe Alexandra Eremia şi, dacă se poate, să îşi facă o poză selfie cu solista.

Printre spectatori s-au aflat şi câteva foste glorii ale echipei care, în anii '80-'90, câştiga titluri de campioană naţională pe bandă rulantă. Le-am revăzut cu plăcere pe Mariana Bagiu, Aurora Dragoş, Gheorghiţa Bolovan, Ildiko Manasses şi alte doamne ale baschetului clujean, care şi-au dat o nouă întâlnire în Sala Polivalentă, la partida România - Bosnia, din 21 noiembrie.

Chiar dacă a fost înfrântă, echipa a arătat potenţial. Cu un buget serios, asigurat de cei 30 de sponsori care şi-au dat mâna pentru a susţine cauza baschetului feminin, Universitatea a putut alinia un lot cu trei americance şi două sârboaice. Mai este, însă, nevoie de timp, pentru că jucătoarele au arătat că sunt în urmă cu pregătirea şi au nevoie de o perioadă de adaptare.

Vedeta formaţiei se prefigurează a fi Ines Ajanovic, o extremă de 1,96 metri cu o carieră bogată. A jucat cu naţionala Serbiei la turneul final european din 2013, a evoluat pentru formaţii din Spania, Franţa, Italia, Slovacia sau Polonia. Miercuri seara, ea a terminat partida cu „double-double", 20 de puncte marcate, cele mai multe din tabăra gazdelor, şi 10 recuperări.

O impresie bună au lăsat şi micuţa Marija Prlja, compatrioata lui Ines, care a marcat 15 puncte. Asley Renee Grimes, cu 11 puncte, şi Brittany Nicole Wilson, cu 8 puncte, sunt următoarele în topul coşgheterelor, în timp ce Shanara Natori Clark, 4 puncte, a avut o evoluţie mai degrabă modestă.

Universitatea a suferit în meciul cu Olimpia în special la capitolul recuperărilor, unde regina balului a fost Carla Bartee, din formaţia oaspete. Bartee a încheiat partida cu o cifră incredibilă în ceea ce priveşte recuperările, 17, la care a adăugat, pentru un „double-double" impresionant, şi 15 puncte marcate.

„Avem un lot bun, avem un buget execelent, sunt convins că vom încheia campionatul în prima parte a clasamentului. Echipa aceasta are toate condiţiile să performeze în următorii 2-3 ani", a spus Ovidiu Vasu, preşedintele CS Universitatea.

Iată lotul Universităţii: Teodora Neagu, Nicoleta Florentina Berbec, Marina Sfîrlea, Gal Emese, Vanesa Lache, Georgiana Plăvițu, Cristina Irina Gavrilă, Gabriela Măgurean, Szocs Emoke, Ferenczi Flavia, Asley Renee Grimes, Marija Prlja, Shanara Natori Clark, Ines Ajanovic, Mihaela-Maria Maxim, Kata Zsofia Meszaros, Brittany Nicole Wilson.

Comenteaza