Avânt de la Cluj spre grupele Europa League

Avânt de la Cluj spre grupele Europa League
Steaua a învins aseară cu 2-0 pe ŢSKA Sofia, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi are prima şansă la calificare în turul următor al competiţiei europene.

Cu aproape 20.000 de oameni în spate, steliştii n-au dezamăgit şi şi-au răsplătit fanii veniţi din toate colţurile Ardealului cu o victorie, 2-0, contra ŢSKA Sofia, care le oferă prima şansă la calificarea în grupele Europa League. Golurile românilor au fost marcate de George Galamaz, în prima repriză, şi Leandro Tatu, cu 13 minute înainte de final.

Clujul a fost invadat ieri de o mare "roş-albastră", iar "valurile" cu suporteri au curs ore întregi din centrul oraşului până în Gruia. Ronny Levy a mizat pe echipa care a câştigat meciul din etapa trecută a Ligii I, 2-1, cu "U" Cluj, iar cartea s-a dovedit câştigătoare. Steliştii au presat din primele minute, iar prima ocazie cu adevărat importantă a adus şi golul în poarta lui M'Bolhi. Galamaz, jucătorul care a fost la un pas să semneze cu "U" Cluj, a împins în plasă o centrare venită în forţă, iar începutul de meci nu putea fi mai bun pentru stelişti. ŢSKA n-a ripostat periculos nici după primirea golului. Zicu a fost într-o zi extrem de proastă, parcă pentru a-i face pe plac lui Gigi Becali, care spunea convins: "Zicu nu e de Steaua, poate doar de Steaua Bulgariei!".

Formaţia din Sofia s-a văzut pe teren abia înainte de pauză, iar pericolul pentru poarta lui Tătăruşanu s-a numit Spas Delev. Vedeta în devenire a bulgarilor a recepţionat din cădere o pasă pe jos, dar a şutat în plasa laterală. Tănase a apărut în joc undeva prin minutul 40, a pus la pământ un adversar cu un dribling scurt şi apoi a şutat plasat, dar portarul bulgarilor a avut o intervenţie de zile mari. A urmat marea şansă a oaspeţilor, cu Galamaz intervenind salvator pe linia porţii, pentru ca repriza să se încheie cu "capul" lui Iliev pe lângă bară!

Bulgarii au avut cea mai lungă perioadă de dominare imediat după pauză, atât în teren, cât şi în tribune. Mai întâi fanii sofioţi au fost ameninţaţi cu evacuarea, din cauza torţelor şi petardelor aruncate pe teren, în timp ce Bandalovski s-a distrat cu apărarea românilor, dar după trei driblinguri succesive a centrat aiurea. Levy a mutat, forţând golul doi, şi l-a trimis în teren pe Rusescu, retrăgându-l pe Nicoliţă în zona dreaptă a apărării.

Bulgarii au forţat, căutând egalarea, iar Steaua a reuşit să închidă meciul pe contraatac. Tatu a avansat de la mijlocul terenului cu mingea la picior, a profitat de culoarul avut şi a şutat plasat, de la 25 de metri. Când fanii bucureştenilor se pregăteau de sărbătoare, bulgarii puteau zdruncina serios şansele de calificare, dar salvarea a venit de la Zicu. Românul a scos, involuntar, de pe linia porţii o minge trimisă din mijlocul careului, pentru ca apoi Geraldo să intervină salvator, la aceeaşi fază. Steaua a reuşit victoria la două goluri diferenţă impusă de patron şi are prima şansă la calificare.

 

 

Comenteaza