Avertismentul lui Sabău înaintea deplasării la Iași: "Ne așteaptă un meci de uzură"

Avertismentul lui Sabău înaintea deplasării la Iași: "Ne așteaptă un meci de uzură"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj așteaptă concentrare maximă din partea elevilor săi împotriva unui adversar pe care îl consideră complicat.

Chiar dacă Poli Iași are doar 11 puncte în primele 10 etape, "studenții" nu au amintiri prea plăcute cu trupa din Copou, care i-a învins în două dintre cele trei întâlniri directe din stagiunea precedentă. Ioan Ovidiu Sabău e convins că și de această dată misiunea va fi una complicată.

Schimbarea de antrenor a adus o altă atitudine, dar și o altă abordare la Iași. Chiar și așa, tehnicianul Universității Cluj are încredere în jucătorii pe care îi are la dispoziție și așteaptă o dovadă de maturitate din partea fotbaliștilor care sunt neînvinși în primele 10 runde ale campionatului și au dus echipa clujeană pe primul loc.

"Sezonul trecut am pierdut și acasă și în deplasare, e un adversar incomod. De când a venit Emil Săndoi echipa are un alt spirit. E o echipă organizată, Roman și Bordeianu au execuții bune, ne așteaptă un meci de uzură. Adversarii ne tratează serios, pregătesc bine meciurile, deci și noi trebuie să arătăm bine. Poli a jucat destul de bine la Arad, a stat bine în teren și sunt o echipă bună de contraatac.

Ne așteptăm să aibă atitudine, să fie agresivi. Vedem cum va fi terenul, dacă ne vom putea pune în aplicare posesia, jocul de pase. Nu trebuie să arătăm cum am arătat în cea de-a doua repriză cu Craiova. Nu am mai avut curaj, a fost teamă de rezultat. Noi nu vom schimba prea multe și nu avem voie să ne mulțumim cu ce am realizat până acum. Lotul e mult mai competitiv, avem experiență.

Nu mi se pare firesc să spun că cele două meciuri care urmează (n.r. - cu Poli Iași și Unirea Slobozia) sunt mai grele decât cele cu Rapid și Craiova. Dar vom întâlni adversari mult mai motivați și nu trebuie să fim surprinși. Jucătorii nu trebuie să fie mulțumiți și nu trebuie să sărbătorim egaluri cu echipe bune. Trebuie să fim dezamăgiți.

Nu înseamnă că eu nu îi apreciez, dar doar așa poți crește și doar așa poate devni o normalitate calificarea în play-off. Cu încă 7 victorii cred că ne putem califica în play-off. Dacă nu vom reuși va fi o mare dezamăgire, dar noi nu luăm asta în calcul. Jucătorii cred în ei cu adevărat și trebuie să fim o echipă cu adevărat.

Lotul îmi place foarte mult. Nu mă bucură doar calitatea lor ca jucători, mă bucur și că sunt niște oameni deosebiți, e o plăcere să venim în vestiar și să stăm împreună. Valoarea e importantă, dar cred că cel mai important e caracterul", a declarat antrenorul.

Partida dintre Universitatea Cluj și Poli Iași este programată sâmbătă, 28 septembrie, de la 16:45.

Comenteaza