Balonul de Aur e out de la Mondialul din Qatar. Benzema s-a accidentat pe ultima sută de metri

Balonul de Aur e out de la Mondialul din Qatar. Benzema s-a accidentat pe ultima sută de metri
| Foto: Maxisports - Depositphotos.com

Atacantul francez Karim Benzema nu va participa la Cupa Mondială din Qatar, după ce a suferit o accidentare la antrenament, a anunţat federaţia franceză de fotbal, conform Reuters.
 

Câştigătorul Balonului de Aur, care s-a luptat cu o problemă musculară, a fost nevoit să părăsească şedinţa de antrenament a campioanei în exerciţiu, Franţa, în prima parte a zilei de sâmbătă.

„Sunt extrem de trist pentru Karim, care făcuse din această Cupă Mondială un obiectiv major. În ciuda acestei noi lovituri pentru echipa Franţei, am încredere deplină în grupul meu. Vom face totul pentru a face faţă provocării uriaşe care ne aşteaptă", a declarat selecţionerul Didier Deschamps într-un comunicat.

Benzema a avut un sezon de excepţie cu Real Madrid, marcând 44 de goluri în 46 de meciuri în toate competiţiile, contribuind la obţinerea dublei LaLiga şi Liga Campionilor.

El a fost cel mai bun marcator al Franţei la Cupa Mondială din 2014, dar nu a luat parte la victoria de la ediţia din 2018, revenind în echipa naţională abia anul trecut, după o absenţă de şase ani.

Un scandal de şantaj şi comentariul său potrivit căruia Deschamps a „cedat presiunii unei părţi rasiste a Franţei" atunci când l-a lăsat pe atacant, musulman de origine algeriană, în afara lotului pentru Euro 2016, a fost urmat de un exil internaţional.

De la revenirea sa în echipa naţională, Benzema a marcat 10 goluri în 16 apariţii.

"Nu am renunţat niciodată în viaţa mea, dar în această seară trebuie să mă gândesc la echipă, aşa cum am făcut-o întotdeauna", a scris Benzema într-o postare pe Instagram. „Aşa că raţiunea îmi spune să las locul meu cuiva care poate ajuta echipa noastră să aibă o Cupă Mondială grozavă. Vă mulţumesc pentru toate mesajele de susţinere".

Franţa, deja lipsită de Paul Pogba, N'Golo Kante şi Christopher Nkunku din cauza unor accidentări, va juca marţi marţi împotriva Australiei în Grupa D.

Comenteaza