Baschetbaliștii clujeni sunt pe val. U-BT, în top 100 a celor mai bune cluburi din Europa

Baschetbaliștii clujeni sunt pe val. U-BT, în top 100 a celor mai bune cluburi din Europa
Echipa lui Mihai Silvășan este singura formație din România care se regăsește la ora actuală în acest clasament. ”Studenții” se pregătesc pentru duelul cu Petrolina AEK Larnaka din Europe Cup.

U-BT ocupă locul 87 în topul 100 a celor mai bune cluburi de baschet de pe Bătrânul Continent, a anunțat echipa clujeană, azi, pe site-ul oficial. În ierarhia respectivă se iau în calcul rezultatele înregistrate de cluburile europene, atât în competițiile internaționale, cât și în cele interne.

"Studenții" au luat fața unor cluburi precum Igokea (Bosnia), Aalstar (Belgia), Borac (Serbia) și este întrecută de PGE Turow (Polonia) sau Hapoel Tel Aviv (Israel). Liderul ierarhiei este CSKA Moscova. Clasamentul a fost actualizat de eurobasket.com pe 27 octombrie. U-BT este singura formație românească care apare în acest top, cu 5 victorii, o înfrângere și un total de 89 puncte.

Echipa lui Mihai Silvășan a avut un parcurs excelent în ultimele patru meciuri din toate competițiile. Universitatea a învins KB Peja (85-76, Europe Cup), CSU Sibiu (87-84, Liga Națională), Gaziantep (73-72, Europe Cup) și BCM Baia Mare (91-69, Liga Națională).

Baschetbaliștii clujeni se pregătesc de duelurile cu Petrolina AEK Larnaka (miercuri, ora 20:30, Horia Demian) din FIBA Europe Cup și Steaua CSM Exim Bank (sâmbătă, ora 20:00, în deplasare) din Liga Națională. "Alb-negrii" sunt lideri în grupa G din Europe Cup (4 puncte), iar în campionat ocupă locul trei (9 puncte).

Comenteaza