Belgia a reușit scorul zilei a cincea de la Campionatul Mondial

Belgia a reușit scorul zilei a cincea de la Campionatul Mondial
| Foto: foto facebook.com/fifaworldcup

Echipa lui Roberto Martinez a învins Panama scor 3-0, în timp ce Suedia și Anglia s-au impus, la rândul lor.

Primul meci al zilei cu numărul cinci de la Mondialul rusesc a fost în Grupa F, între Suedia și Coreea de Sud. Nordicii au dominat clar partida, dar au reușit doar o victorie la limită, 1-0. Unicul gol a fost marcat de căpitanul scandinavilor, Andreas Granqvist dintr-un penalty obținut cu ajutorul tehnologiei VAR.

A doua partidă a zilei s-a disputat în Grupa G, între Belgia și debutanta Panama. Echipa de pe continentul american a rezistat eroic în prima repriză, iar intervențiile portarului dinamovist, Penedo, au păstrat tabela neschimbată la pauză. Totuși, belgienii nu au mai iertat în actul secund și au reușit scorul serii, după ce s-au impus cu 3-0 prin golurile marcate de Mertens și Lukaku (dublă).

În ultimul joc al serii, Anglia a întâlnit Tunisia, într-o partidă contând tot pentru Grupa G. Britanicii au început în forță și căpitanul formației, Harry Kane, a deschis scorul în minutul 11. Africanii nu au abandonat lupta, iar în minutul 35, Sassi a înscris dintr-un penalty obținut după o mare greșeală a lui Walker.

Anglia s-a chinuit serios în partea secundă să rupă barajul defensiv creat de tunisieni. Salvatorul echipei s-a dovedit a fi același Harry Kane, care a marcat golul victoriei în prelungiri.

Partidele din ziua a șasea de la Campionatul Mondial sunt Columbia – Japonia (ora 15), Polonia – Senegal (ora 18) și Rusia – Egipt (ora 21).

Comenteaza