Belgienii nu-i sperie pe “studenţi”: “Putem produce surpriza”

Belgienii nu-i sperie pe “studenţi”: “Putem produce surpriza”
Tehnicianul campioanei “U” Mobitelco, Marcel Ţenter, consideră că întâlnirea de astăzi cu Antwerp Giants ar putea reprezenta revirimentul elevilor săi în FIBA EuroChallenge după insuccesul cu Elan Chalon. Întâlnirea din cadrul grupei E va începe la ora 21, ora României.

Dacă în campionat "alb-negrii" traversează o formă fizică apreciabilă şi s-au apropiat la un singur punct de liderul provizoriu BC Timişoara, revenirea în Europa le-a dat serioase bătăi de cap, aceştia împărţind ultima poziţie cu adversarii lor de azi. Acest ultim aspect este, însă, irelevant pentru antrenorul Marcel Ţenter, care apreciază că formaţia sa are şanse reale să spargă gheaţa în Belgia dacă va repeta evoluţia din partida cu echipa din Hexagon. "Urmează un meci important pentru noi, împotriva unui alt adversar care soseşte după o înfrângere în prima etapă a FIBA EuroChallenge. Tocmai de-asta va fi foarte greu. Noi tratăm toate partidele la fel şi nu ne lăsăm influenţaţi de faptul că am pierdut un meci acasă. La nivel european, toate întâlnirile reprezintă pentru noi o experienţă. Suntem încrezători înaintea acestei întâlniri, e normal. Asta şi pentru că meciul cu Elan Chalon, de săptămâna trecută, ne-a demonstrat că suntem în ascensiune şi am putea reuşi să producem surpriza în Belgia, dar asta cu mai multă atenţie", a declarat Ţenter.

La fel ca şi "U" Mobitelco, Antwerp Giants a început cu stângul aventura europeană, cedând cu 76-72 întâlnirea cu ruşii de la Enisey Krasnoyarsk. Clubul se numără printre cele mai titrate din Belgia, cu 10 titluri câştigate, începând cu anul 1965. Nu în ultimul rând, formaţia pregătită de Eddy Casteels este cunoscută printre fanii baschetului românesc drept cea care sezonul trecut a barat drumul Stelei Turabo spre primăvara europeană, după înfrângerea de la Bucureşti (80-75) şi victoria clară obţinută pe teren propriu (78-65). Belgienii îşi dispută meciurile de pe teren propriu în Sala "Lotto Arena", cu o capacitate de 5.000 de locuri. Celălalt meci al grupei E este Elan Chalon - Enisey Krasnoyarsk.

 

 

Comenteaza