Bilete la derby cu buletinul scanat: Fanii lui „U" acuză clubul CFR de discriminare

Bilete la derby cu buletinul scanat: Fanii lui „U
La fel cum s-a întâmplat în ultimii ani, fanii Universităţii au anunţat că vor lua cu asalt stadionul „Dr. Constantin Rădulescu" pentru a-şi încuraja favoriţii în derby-ul cu CFR Cluj.

Suporterii au cumpărat bilete exclusiv la tribuna a II-a, anunţând deja prin intermediul site-urilor de socializare că nu vor ocupa sectorul tradiţional din peluză. Pe de altă parte, Asociaţia „Şepcile roşii 1919" a remis ieri un comunicat prin care dezaprobă metodele de vânzare ale biletelor, doritorii fiind nevoiţi să înmâneze actul de identitate pentru scanare.

Meciul dintre CFR şi „U" a început deja, dar la casele de bilete. După ce clubul organizator a anunţat că doritorii îşi pot cumpăra tichete de acces doar pe baza buletinului, fanii Universităţii au acuzat modul discriminatoriu în care se desfăşoară tranzacţia. Mai exact, fiecare doritor trebuie să înmâneze buletinul, acesta e scanat, iar datele personale sunt stocate în baza de date, în timp ce pe bilet este inscripţionat numele posesorului. Asociaţia „Şepcile roşii 1919" a acuzat clubul „feroviar" de discriminare. „Ceea ce nu apare în anunţul oficial al clubului gazdă este faptul că, la casele de bilete, la cumpărare, pe tichete sunt tipărite numele şi prenumele cumpărătorului, iar buletinele de identitate sunt scanate. Conform legii, tipărirea numelui este posibilă doar dacă cumpărătorul este notificat în prelabil despre scopul prelucrării datelor sale cu caracter personal şi doar dacă acesta îşi dă acordul. Nerespectarea obligaţiei de notificare şi a confidenţialitătii datelor cu caracter personal constituie contravenţie conform art. 31 - 33 din Legea nr. 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Inscripţionarea numelui pe bilet nu este de natură să păstreze confidenţialitatea. Cel mult, s-ar fi putut atribui, pe bilete, numere de identificare. Cu aceste noi reguli introduse se face o discriminare între spectatorii care vizionează un meci CFR - "U" Cluj şi spectatorii care vizionează un meci CFR - CS Turnu Severin, de exemplu. (...) Discriminarea pe baza apartenenţei la un anumit tip de suporter, al unui anumit club, este completată cu cea de apartenenţă la o grupa de vârstă: ce se întâmplă cu copiii între 7 şi 14 ani, fără buletin de identitate?", se arată în comunicatul postat pe site-ul asr1919.ro. Fanii fac un apel la fair-play, invocând practicile după care se guvernează şi UEFA în toate competiţiile. „Lăsaţi publicul să meargă pe stadion! Toate acţiunile, de orice fel, menite să aducă atingere libertăţii de exprimare a oricărui spectator sau grup de suporteri, aduc atingere regulilor de comportament civilizat, formează defecte de percepţie şi manifestare tinerei generaţii, susţinătorilor oricărei echipe din orice sport", se mai arată în comunicat. Până la meci, fanii lui „U" se vor strânge pe Bulevardul Eroilor, la ora 15:00, de unde vor porni în marş spre stadion. De cealaltă parte, suporterii CFR-ului se vor întâlni, cel mai probabil, în cartierul Gruia, însă promit o coregrafie specială. Pentru „feroviari", acesta e ultimul meci înainte de finala Cupei României, de pe Arena Naţională, contra Petrolului.

 

Etichete
Comenteaza