Biletul de Sănătate readuce mișcarea în stațiile de autobuz din Cluj-Napoca. Faci genuflexiuni sau mergi pe bicicletă pentru bilete GRATIS de bus

Biletul de Sănătate readuce mișcarea în stațiile de autobuz din Cluj-Napoca. Faci genuflexiuni sau mergi pe bicicletă pentru bilete GRATIS de bus

Biletul de Sănătate revine în această toamnă la Cluj-Napoca cu două stații de autobus smart, pentru al cincilea an consecutiv. Călătorii sunt provocați la mișcare prin genuflexiuni și mers pe bicicletă statică pentru a câștiga un bilet de autobuz gratuit. Proiectul sportiv dedicat comunității, care a avut din primul an un succes peste așteptări, este inițiat de Sports Festival și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local.

Biletul de Sănătate poate fi obținut fie din stația de autobuz Memorandumului Sud, fie din stația de bicicletă Central, de pe strada Regele Ferdinand. Ele au fost fi lansate miercuri, 25 septembrie, în Săptămâna Europeană a Sportului 2024, și vor funcționa până în prima săptămână din decembrie 2024, în fiecare zi între orele 08.00-20.00. Călătorii care acceptă provocarea Sports Festival obțin un bilet de autobuz gratuit în schimbul a 20 de genuflexiuni sau prin pedalarea pe o distanță de 400 m. Tichetele de călătorie obținute prin mișcare sunt valabile 7 zile, de la data emiterii, pentru orice călătorie în rețeaua de transport public urban din Cluj-Napoca.

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: ”Biletul de Sănătate a devenit deja o tradiție atât pentru noi, cât și pentru comunitatea clujeană. Iar noi ne bucurăm că oamenii au răspuns încă din primul an atât de pozitiv provocării noastre. Am transformat mișcarea în ceva distractiv, dar și interesant datorită recompensei și avem un rezultate bune pe două paliere: încurajăm oamenii și să facă mișcare, dar și să folosească mijloacele de transport în comun.”

Până acum, în stația de autobuz de pe strada Memorandumului au fost câștigate, prin mișcare, 171.750 de Bilete de Sănătate. În total, clujenii au făcut aproape 3,5 milioane de genuflexiuni. Stația deschisă în 2022, pe strada Regele Ferdinand, s-a bucurat de un succes la fel de mare, cu 7630 de Bilete de Sănătate emise în total și 8652 km parcurși pe bicicletă.

Prima stație sportivă smart din Cluj-Napoca a fost lansată în 2020 în stația de autobuz Memorandumului Sud, din Cluj-Napoca, iar mai apoi, redeschisă în fiecare toamnă. Cu ajutorul ei, călătorii au putut obține un bilet de autobuz în mod gratuit și sănătos, făcând corect 20 de genuflexiuni în maxim două minute. Tichetul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate. Cea mai nouă stație de autobuz smart a fost inaugurată în septembrie 2022 și a adus o nouă provocare pentru călătorii pregătiți să obțină un bilet de autobuz în schimbul mișcării: pedalare pe două trasee din oraș. În această stație, călătorii folosesc o bicicletă statică și parcurg virtual, la alegere, unul din cele două trasee din oraș. Traseele de 400 m trebuie parcurse în maxim patru minute. În timpul pedalării, călătorii au afișate pe ecran distanța parcursă, dar și viteza de deplasare. Timpul obținut pentru parcurgerea celor două trasee generează un clasament care se actualizează permanent și care este afișat la finalul traseului, înainte de emiterea biletului.

Biletul de Sănătate este un proiect dedicat comunității, el îmbină tehnologia cu mișcarea și creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul simbolic primit. Exercițiile alese sunt ușor de realizat de oricine și au un aport benefic major pentru persoana care introduce mișcarea în rutina zilnică.

Comenteaza