Boc convoacă CL pentru mandatarea unui reprezentant în AGA de la "U". Ce mandat va avea reprezentantul Municipalităţii

Boc convoacă CL pentru mandatarea unui reprezentant în AGA de la
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a convocat astăzi Consiliul Local pentru a acorda mandat unui consilier local ce ar urma să reprezinte interesele municipiului în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor la FC Universitatea.

Mandatul pe care îl va acorda noul Consiliu Local va fi în favoarea aprobării mutării sediului socieal al Fotbal Club Universitatea Cluj la baza Dan Anca de pe Aleea Detunata şi pentru deschiderea unui punct de lucru în cadrul Stadionului Cluj Arena.

În schimb, în privinţa participării la majorarea de capital iniţiată de acţionarul majoritar, Primăria nu poate să-şi exercite dreptul de preferinţă cu privire la subscrierea unui număr de 163.200 de acţiuni la valoarea de 16.320 de lei (având în vedere că forul local deţine 0,1 % din club şi capitalul social a fost majorat cu suma de 3,2 milioane de lei la AGA din 7 mai). Astfel, în această chestiune consilierul local care va fi mandatat va prezenta refuzul muncipalităţii de a-şi exercita dreprul de preferinţă. Cel puţin aceasta este optica prezentată de liderii grupurilor PDL şi USL din Consiliu Local, Radu Moisin, respectiv Mircea Jorj.

Aceştia au explicat că primăria nu poate participa la majorarea de capital la niciunul din cele două cluburi de fotbal la care deţine acţiuni (Fotbal Club Universitatea Cluj şi Fotbal Club Universitatea CFR 1907), pentru că, legal poate fi acţionar doar într-o singură structură sportivă din aceeaşi ramură.

 

Etichete
Comenteaza