Boc despre situaţia de la "U": "Nimeni nu vine cu bani de acasă în sacoşă ca să plătească datoriile altuia"

Boc despre situaţia de la
Investitorii se feresc de Universitatea din cauza datoriilor mari şi a situaţiei financiare incerte, spune azi primarul Emil Boc.

"Problema Universităţii, s-o spunem pe faţă, sunt datoriile", spune el. "Sunt 6 milioane de euro datorii, iar investitorii spun că ar prefera să investească de aici înainte 6 milioane de euro, nu să plătească nişte datorii. Toată lumea aşteaptă acum un deznodământ, care sunt datoriile Universităţii".


În aceste condiţii, Boc spune la emisiunea "Ediţie specială" de la Realitatea TV Cluj că Primăria nu poate plăti datoriile "pentru că nu avem temei legal, că vine şi ne leagă", iar investitorii aşteaptă să vadă care sunt datoriile clubului.

Ce se întâmplă cu Universitatea din toamnă, la reluarea campionatului, dacă nu primeşte licenţă în Liga I şi retrogradează iar astfel nu mai are dreptul la bani din televizări? "Cel mai important e că "U" nu va dispărea", răspunde Boc. "Insolvenţa permite reorganizarea şi ştergerea unor datorii, paradoxal, această situaţie de reorganizare face bine Universităţii, pentru că se curăţă de partea financiară şi permite unui investitor să ducpă mai departe Universitatea".

"Eu sunt convisn că vor exista soluţii pentru Universitatea, inclusiv preluarea clubului de altcineva. Dar până atunci nimeni nu vine cu bani de acasă în sacoşă ca să plătească datoriile altuia", conchide primarul.

 

Etichete
Comenteaza