Boc, nemulțumit de pedepsa primită de "U" Cluj: "Nu se poate suspenda terenul cu 48 de ore înainte de meci, mi se pare complet abuziv"

Boc, nemulțumit de pedepsa primită de "U" Cluj: "Nu se poate suspenda terenul cu 48 de ore înainte de meci, mi se pare complet abuziv"

Primarul a vorbit despre sancțiunea dictată de Comisia de Disciplină, care le-a interzis "studenților" să dispute acasă următoarele două partide din campionat.

În urma scandărilor xenofobe de la meciul cu Sepsi OSK, care a fost și întrerupt din acest motiv, Comisia de Disciplină a suspendat pentru două etape terenul propriu al Universității Cluj și a aplicat o amendă de 25.000 de lei.

Primarul Emil Boc a criticat pedeapsa primită de echipa clujeană și deși a lăudat galeria, edilul a criticat scandările xenofobe care s-au auzit din tribunele Cluj Arena la meciul cu Sepsi OSK.

"Trebuie să fim echilibrați, să ne vedem de joc pentru că avem resurse să câștigăm. Echipa are stabilitate financiară, are antrenor capabil și jucători talentați și pot veni cu victorie de la Mediaș. Echipa asta a mai fost în bejenie, soarta a fost crudă și nedreaptă. Suntem și acum în bejenie la Mediaș, dar trebuie să avem încredere în băieți că pot să reprezeinte Univeritatea și pot să câștige.

Evident că este intempestivă această decizie, de pe o oră pe alta afli că nu poți juca acasă. Nu se poate suspenda terenul cu 48 de ore înainte de meci, mi se pare complet abuziv. Referitor la cealaltă parte, există acoperire. Nici eu nu pot să susțin scandări xenofobe, nu am fost niciodată în favoarea lor.

Dar avem o galerie inimoasă, o galerie bună. Sunt convins că după discuțiile avute cu clubul, pot regla situația ca acele elemente xenofobe să dispară. Niciodată galeria nu va putea fi oprită să cânte imnul național sau să strige <<Hai România!>>. Am încredere în această galerie pentru că e una dintre cele mai puternice și mai frumoase din România.

Nu avem nevoie de mesaje xenofobe nici în societate, nici pe stadion. Vedem ce se întâmplă în lume când se încurajează mesaje xenofobe. Avem un război la graniță, care a pornit de la intoleranță și xenofobie, iar primele victime care apar sunt tinerii. Nu avem voie să cultivăm violența și ura", a spus Boc la ZIUA Live.

Comenteaza