Cad capete după eşecul din Cupă: Perovic pleacă de la „U” BT Mobitelco

Cad capete după eşecul din Cupă: Perovic pleacă de la „U” BT Mobitelco
„U” BT Mobitelco a pierdut calificarea în final-four-ul Cupei României, iar conducerea a luat măsuri. Directorul tehnic, Milorad Perovic, s-a despărţit de echipă, iar jucătorul Kuburovic a fost suspendat de la antrenamente.

„Dubla" din sferturile de finală ale Cupei României, contra BCM Piteşti, se anunţa destul de facilă pentru „U" BT Mobitelco, în drumul spre turneul final al competiţiei, unul dintre obiectivele anului. Lucrurile au luat, însă, o turnură dezastruoasă, clujenii pierzând ambele partide cu argeşenii, iar conducerea a luat deja măsuri.

Directorul tehnic, Milorad Perovic, a părăsit deja echipa, extrema Ivan Kuburovic a fost suspendat de la antrenamente, în timp ce jucătorii au fost penalizaţi financiar. Antrenorul principal, Dorin Pintea, rămâne în funcţie, deşi şi-a depus demisia. Preşedintele executiv, Mircea Cristescu, a declarat că despărţirea de Perovic e cauzată de lipsa de implicare a tehnicianului sârb, mai ales în pregătirea partidelor din sferturile Cupei României. Cristescu a lăsat de înţeles, într-o declaraţie acordată site-ului oficial al echipei, că e posibil să mai transfere un jucător până la finalul lunii, dar şi să îmbunătăţească staff-ul tehnic. În acest moment, conducerea băncii tehnice e asigurată de Dorin Pintea şi de Paul Chetreanu, ultimul retras din activitate la doar 28 de ani, din cauza problemelor medicale. „Ştim că Dorin Pintea e la început de drum ca antrenor principal, chiar dacă are 15 de ani de experienţă în antrenorat. Tocmai din acest punct de vedere am dorit la echipă jucători mai experimentaţi şi de un nivel înalt. Îi mulţumim domnului Perovic pentru aportul adus, dar implicarea dânsului, mai ales la cele două meciuri din Cupa României, nu a fost la aşteptările pe care le-am avut. În funcţie de rezultatele celor două meciuri pe care le avem de disputat în această lună, vom vedea ce jucători merită sau nu să fie alături de noi şi dacă staff-ul tehnic trebuie îmbunătăţit", a spus Cristescu.

Preşedintele campioanei de acum trei ani l-a acuzat şi pe Ivan Kuburovic că nu s-a implicat în ultimele partide, acesta fiind şi motivul pentru care l-a suspendat de la antrenamente. Kuburovic a sosit vara trecută la „U" BT Mobitelco, dar evoluţiile sale au fost oscilante. „În ceea ce îl priveşte pe Ivan Kuburovic, am luat această decizie pentru că se pare că, în privinţa combativităţii sale în cadrul echipei, nu mai este cea care a fost la început, iar cu supărări şi frustrări nu o să ajungem să rezolvăm nimic. El are timp să mediteze, la fel şi noi. Cred că toţi suntem vinovaţi pentru acest insucces şi fiecare trebuie să se gândească la ce poate să facă mai bine, începând cu mine şi terminând cu Kuti Nandor, care este cel mai tânăr jucător al acestei echipe", a mai spus oficialul echipei clujene. „U" BT Mobitelco nu are prea mult timp de pauză după şocul eliminării din Cupa României. Vineri, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian" vine CSM Oradea, echipa clasată pe locul secund în Liga Naţională. Clujenii ocupă locul patru în campionat, cu 21 de puncte în 13 meciuri, dar pot fi depăşiţi de BC Mureş, formaţia de pe locul 8 având două partide în minus.

 

Etichete
Comenteaza