Calcule pentru Europa: “Batem Mediaşul şi rămânem în cursă”

Calcule pentru Europa: “Batem Mediaşul şi rămânem în cursă”
Finanţatorul Florian Walter nu dezarmează după egalul de la Piatra Neamţ şi crede că echipa mai are şanse să-şi atingă obiectivul dacă bate în jocurile de acasă, începând cu cel de luni.

Universitatea a ratat duminică o şansă uriaşă de a intra cu şanse mari în cursa pentru un loc de cupă europeană. După rezultatele din etapa a XXV-a, clujenii aveau ocazia să se apropie la doar trei puncte de poziţia a V-a, ultima care poate duce în Europa. Rezultatul de sub Pietricica menţine gruparea lui Florian Walter la cinci puncte de obiectiv, iar clujenii fac acum calcule.

Florian Walter a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că obiectivul mai poate fi atins, cu condiţia ca echipa să câştige în partidele de acasă şi să scoată măcar câte un punct în jocurile din deplasare. Luni, "U" primeşte vizita Mediaşului, iar în etapa a XXVII-a va juca la Braşov. "E greu să-ţi faci o părere în ceea ce priveşte jocul echipei după două meciuri jucate pe terenuri grele. Din păcate, egalul cu Ceahlăul ne-a dat peste cap destul de serios, o victorie era foarte importantă. Dacă e să ne uităm şi la condiţiile în care am jucat, se poate spune că e echitabil. Sper în continuare că ne putem atinge obiectivul. E important să baţi acum Mediaşul, iar apoi să mergi să iei măcar un punct la Braşov. Până la urmă, cu victorii acasă şi câte un egal în deplasare eşti ca şi calificat. Urmează mecurile de şase puncte, cu Pandurii, Oţelul sau Dinamo. Acolo se va vedea exact cum stăm", a declarat ieri Florian Walter. Finanţatorul clujenilor a revenit lângă echipă de la instalarea lui Claudiu Niculescu pe bancă, urmărind pe viu şi partida de duminică, de la Piatra Neamţ. De la meciul din Gruia şi până la cel cu Petrolul, meciuri jucate la un interval de patru luni, Walter nu a mai urmărit din tribună nici o partidă a echipei sale.

Marcatorul golului egalizator de la Piatra Neamţ, Sebastian Cojocnean, crede şi el că şansele echipei la îndeplinirea obiectivului au rămas în picioare. Cojocnean crede că Vasluiul sau chiar Dinamo, până nu demult candidată serioasă la titlu, pot fi echipele scoase din lupta pentru Europa de "U". "Matematic, cât mai sunt şanse, luptăm să intrăm în primele cinci. Era foarte bine să fi legat două victorii, am avut ghinioane aseară (duminică - n. red.). Se vor încurca şi cele din faţă, aşa că şanse mai sunt. Ne batem cu Vaslui sau cu Dinamo, pe una din cele două trebuie să o scoatem din lupta pentru Europa. Sunt convins că vom învinge şi luni şi le vom oferi fanilor un Paşte Fericit", a spus Cojocnean în direct la Realitatea FM Cluj, în cadrul emisiunii "Fără fileu", realizată de Alin Fornade.

Universitatea mai are de jucat cinci partide pe teren propriu din cele nouă rămase până la finalul campionatului. "Studenţii" vor întâlni acasă pe Gaz Metan Mediaş, Pandurii, Sportul, CFR Cluj şi Voinţa Sibiu, urmând să se deplaseze la Braşov, Dinamo Bucureşti, Galaţi şi FC Vaslui. În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti, ultima echipă care a prins Europa înaintea retrogradării Timişoarei, a acumulat 56 de puncte, cu 18 mai multe faţă de cât are "U" în acest moment.

"Claudiu mai poate juca un sezon"

Sebastian Cojocnean crede că antrenorul, dar şi colegul său, Claudiu Niculescu, are capacitatea psihică de a mai duce încă un sezon în teren. Cojocnean a afirmat că "Clau-coach" a schimbat în bine atmosfera de la echipă. "El ştie cum e să fii jucător, vorbeşte cu tine ca de la jucător la jucător. Contează mult atmosfera. Încă nu a intrat la antrenamente, dar va reveni cu siguranţă. Cred că poate juca, e un jucător foarte bun. Cred că mai poate juca încă cel puţin un an. Stăm bine cu pregătirea fizică. Şi anul trecut ne-a ieşit chiar foarte bine. Vin etapele intermediare şi sper să legăm cât mai multe victorii", a spus Cojocnean.

Comenteaza