Campionatul începe mai devreme. Cum sunt afectate CFR şi Universitatea de devansarea turului

Campionatul începe mai devreme. Cum sunt afectate CFR şi Universitatea de devansarea turului
Liga I se pregăteşte de start mai devreme decât s-ar fi aşteptat oficialii echipelor din România. Liga Profesionistă a devansat reluarea sezonului pentru data de 23 februarie, faţă de 2 martie, cum era stabilit iniţial.

Aşa cum ZIUA de CLUJ a anunţat în exclusivitate în cursul dimineţii de miercuri, campionatul se va relua pe data de 23 februarie, mai repede cu o săptămână faţă de data iniţială.

Decizia a fost luată de Comitetul de urgenţă din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, ca urmare a solicitării deţinătorilor drepturilor TV. Hotărârea afectează majoritatea cluburilor din România, care sunt nevoite să îşi schimbe tot programul de pregătire. Aflată în plină pregătire pentru dubla din Europa League cu Inter Milano, CFR Cluj a primit vestea în Spania, în cantonamentul de la Marbella. Pe 14 februarie "feroviarii" vor evolua cu Inter, în turul 16-imilor de finală, iar returul e programat şapte zile mai târziu, la Cluj. La doar trei zile distanţă, CFR e nevoită să evolueze cu Vaslui, în deplasare. "Asta e România, aici niciodată nu se ştie cu exactitate când începe şi se termină un campionat, mereu se schimbă datele şi nu se poate respecta un program. Să vedem dacă va permite şi vremea să se joace, eu zic că e o măsura care s-a luat puţin în grabă, dar noi suntem obişnuiţi cu aceste lucruri. Nicăieri nu e ca în România. Repet, sper să fie măcar vreme potrivită, să se poată juca fotbal. Noi avem meci la Vaslui, unde e şi mai rece", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

Pe de altă parte, Universitatea Cluj şi-a fixat un cantonament în Antalya în perioada 12 - 23 februarie, în care ar fi trebuit să susţină o serie de partide amicale. "E o decizie care încurcă puţin planurile antrenorilor care şi-au făcut un anumit program de pregătire pentru meciurile care trebuiau să înceapă în martie. Acum că Liga I debutează cu o săptămână mai devreme va trebui să ne adaptăm din mers, să facem reglajele. Încă nu ştiu ce se va întâmpla cu plecarea în Antalya. Există posibilitatea să mergem şi să ne întoarcem mai devreme cu câteva zile", a explicat antrenorul "studenţilor", Ionel Ganea. Cel mai probabil, "studenţii" vor reduce cu câteva zile stagiul de pregătire din Turcia.

Programul se va relua cu etapa a 20-a:

"U" Cluj - Steaua
Astra - Viitorul Constanţa
Concordia Chiajna - CS Turnu Severin
Oţelul Galaţi - Petrolul Ploieşti
CSMS Iaşi- Rapid Bucureşti
FC Vaslui - CFR Cluj
Ceahlăul - Pandurii Târgu-Jiu
Gaz Metan - Gloria Bistriţa
Dinamo - FC Braşov

(C.SUCIU, A.ŞUTEA)

 

 

Etichete
Comenteaza