Campionatul Mondial 2022. Azi se dispută prima semifinală, Argentina - Croația

Campionatul Mondial 2022. Azi se dispută prima semifinală, Argentina - Croația
| Foto: fifa.com

Primul joc din careul de ași pune față în față selecționatele care au pierdut ultimele două finale.

Deși a debutat cu un eșec mai multe decât suprinzător în fața Arabiei Saudite, Argentina și-a revenit rapid și a continuat cu trei victorii consecutive și o remiză în 90 de minute cu Țările de Jos. partidă care s-a decis în cele din urmă la loviturile de departajare în favoarea sud-americanilor.

În schimb, Croația a câștigat un singur meci în 90 de minute în cadrul turneului, cel din faza grupelor, contra Canadei. Modric&Co. au remizat pe rând cu Maroc, Belgia, Japonia și Brazilia, ultimele două partide fiind în câștigate la penalty-uri.

Dacă pentru argentinieni este a cincea semifinală la un Campionat Mondial, croații ajung în penultimul act al competiției pentru a treia oară în 24 de ani și pentru a doua ediție la rând.

Ca o conincidență, cele două selecționate s-au întâlnit de două ori la Cupa Mondială, în ambele ediții în care croații au ajuns în semifinale. Mai întâi s-au duelat la turneul final din 1998, când Argentina a câștigat cu 1-0, iar a doua oară s-au întâlnit în urmă cu 4 ani, când Croația a surprins și s-a impus cu 3-0.

Prima semifinală a Campionatului Mondial din Qatar, dintre Argentina și Croația este programată astăzi, de la 21:00.

Comenteaza