Campionatul Mondial 2022. Ce recorduri ar putea fi doborâte în Qatar

Campionatul Mondial 2022. Ce recorduri ar putea fi doborâte în Qatar
| Foto: fifa.com

Turneul final începe duminică, iar primul duel va fi cel dintre țara gazdă și Ecuador.

Cea de-a 22 ediție a Campionatului Mondial este pe cale să înceapă, iar o serie de recorduri ar putea fi doborâte în Qatar. Turneul final din 2022 va fi ultima reprezentație pentru Cristiano Ronaldo și Leo Messi, iar cei doi pot intra definitiv și în istoria competiției supreme. Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

De asemenea, marile națiuni tind la trofeu, însă în parcursul spre titlu ar putea stabili noi recorduri ale turneului final mondial, potrivit site-ului FIFA. Spre exemplu, Brazilia și Germania au jucat fiecare câte 109 meciuri la Campionatele Mondiale, iar una dintre cele două națiuni ar putea prelua definitiv șefia acestui clasament.

Mai mult, primul meci al Argentinei îi va aduce naționalei sud-americane ultima treaptă a podiumului în ierarhia menționată, Italia fiind națiunea depășită. De asemenea, cu victorie, Messi&Co. duc Argentina la 46 de succese la Campionatul Mondial, într-un clasament în care Brazilia conduce cu 73 de victorii, iar Germania ocupă locul secund cu 67.

Un record mai puțin plăcut este cel al selecționatei Mexicului, care a pierdut 27 din cele 57 de partide pe care le-a disputat la turneele finale mondiale. În plus, mexicanii au încasat până în prezent 98 de goluri și sunt aproape de a devenit doar a treia națiune cu 100 de goluri primite la Campionatele Mondiale. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

La nivel individual, Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt pe cale să se alăture celor 11 fotbaliști care au peste 20 de meciuri jucate la turneele finale mondiale. Argentinianul e la doar un meci distanță, în timp ce portughezul trebuie să strângă trei apariții.

Totodată, cu două partide jucate în Qatar, Messi îl va egala pe Diego Maradona în această ierarhie, iar dacă va conduce Argentina spre finală va acumula 25 de apariții, la fel care Lothar Matthaus, cel care deține în prezent recordul absolut.

Dacă va reuși să puncteze la turneul final, Cristiano Ronaldo ar marca la a 5-a Cupa Mondială și ar deveni primul jucător din istorie care reușește o asemenea performanță. În prezent, alături de lusitan, Pele, Uwe Seeler și Miroslav Klose sunt cei care au înscris la 4 ediții ale competiției.

În ceea ce privește antrenorii, Didier Deschamps a condus Franța în 12 partide la Campionatul Mondial. O victorie obțină în cadrul competiției îl va duce la cota 10 succese, o bornă pe care au atins-o doar 6 antrenori în istorie: Helmut Schon, Luiz Felipe Scolari, Mario Zagallo, Joachim Low, Carlos Alberto Parreira și Oscar Tabarez.

Campionatul Mondial 2022 din Qatar debutează în 20 noiembrie, în timp ce finala e programată pe 18 decembrie.

Comenteaza