Campionii, la prima înfrângere în Austria

Campionii, la prima înfrângere în Austria
CFR Cluj a făcut ieri primul pas greşit în cantonamentul din Abtenau, Austria, 2-4 cu Slavia Praga, după un joc pe care cehii l-au controlat în majoritatea timpului.

Din tabăra clujenilor s-a remarcat Lacina Traore, autor al unei “duble”. “Feroviarii” s-au impus în primele trei partide de pregătire, 5-3 cu SV Grodig, 4-0 cu SV Hallwang şi 3-0 cu Anderlecht Bruxelles.

 

După un prim sfert de oră în care cele două formaţii s-au anihilat reciproc, Slavia Praga a deschis scorul în urma unui corner executat de pe partea stângă, când balonul a ajuns la Jarolim, care l-a introdus în plasă (190. Ardelenii au replicat prin Deac, care a executat o lovitură liberă, fundaşii adverşi au îndepărtat pericolul, mingea le-a revenit “feroviarilor”, dar goalkeeper-ul ceh a respins şuturile expediate de Bjelanovic şi Emil Dică (28).

 

Campioana a trecut din nou pe lângă egalare, Kone reluând alături cu o lovitură de cap (33). Formaţia cehă a fost cea care şi-a majorat avantajul înaintea pauzei, când Piccolo a respins greşit balonul şi Grajciar, venit din spate, a reluat în plasa lui Stăncioiu (41).

 

Scorul a luat proporţii în actul secund, după ce Janda a expediat un trasor din interiorul careului mare (47). La 0-3, CFR a forţat golul de onoare, dar Traore şi Gabi Mureşan au ratat ţinta din poziţii favorabile (60), (62). Traore s-a revanşat la acţiunea imediat următoare, când a reluat în poartă o respingere greşită a portarului ceh (66).

 

 După câteva minute, Jakub Hora a trimis un şut la vinclu, fără speranţe pentru Nuno Claro, introdus între timp (74). Kivuvu a avut şi el golul în bocanc, dar balonul expediat de el a trecut razant cu transversala (78). Pe final, acelaşi Traore a reuşit dubla, după ce a scăpat printre apărătorii adverşi şi a înscris pe lângă portar (88). 

 

“Feroviarii” au început partida, conform site-ului oficial al clubului, www.cfr1907.ro, într-o formulă 3-4-3, pe care Andrea Mandorlini o experimentează în Austria: Stăncioiu – Piccolo, Cadu, Alcantara – Tony, Dani, E. Dică, Leo Veloso – Y. Kone, Bjelanovic, Deac. Tehnicianul italian a schimbat aşezarea în 4-3-3 la startul reprizei secunde, trimiţând în teren următorul “11”: Nuno Claro - Panin, Diogo, Rada, Edimar - Kivuvu, Mureşan, Culio - Hora, Traore, Bud.

 


Comenteaza