Campionii vor să salveze sezonul: “Victorie pentru suporteri şi oraş”

Campionii vor să salveze sezonul: “Victorie pentru suporteri şi oraş”
Baschetbaliştii lui “U” Mobitelco doresc să încheie ultimul meci al stagiunii de pe teren propriu cu o victorie care să le permită disputarea “decisivului” cu Gaz Metan Mediaş.

Finala mică a Diviziei A la baschet continuă astăzi la Cluj, unde, la ultimul lor meci în faţa propriilor suporteri, elevii lui Marcel Ţenter au doar varianta victoriei pentru a-şi menţine intacte şansele la câştigarea medaliilor de bronz. Weekendul trecut "studenţii" nu au avut nici o şansă în fieful medieşenilor, care s-au impus cu 95-75. Partida se va juca în Sala Sporturilor Horia Demian cu începere de la ora 18:00, însă nu va fi televizată.

Puşi la respect de colega lor de suferinţă din Mediaş, clujenii promit să facă uitat acel episod, iar apoi să-şi joace şansa într-un meci decisiv, de care pe care, programat sâmbătă. În ciuda înfrângerii, tehnicianul campioanei, Marcel Ţenter, anunţă că jucătorii săi sunt conectaţi exclusiv la miza partidei de astăzi şi vor să se despartă de public cu o victorie care să-i ducă mai aproape de locul trei. De altfel, el a făcut radiografia unei stagiuni negre, în care formaţia sa a fost decimată de accidentări. "Urmează o confruntare dificilă, Mediaşul rămâne o echipă extrem de puternică, iar noi ne confruntăm cu probleme de efectiv. La Mediaş am stat în meci, însă a venit momentul în care s-a accidentat Kyndall Dykes (a suferit o entorsă - n. red.), iar echilibrul s-a rupt. Sper ca până la ora meciului să fie recuperat. Sper ca toată lumea să îşi arate respectul pentru valoarea proprie, pentru suporteri, pentru ce reprezintă această echipă, pentru acest oraş. Este un meci important, ultimul din acest sezon pe teren propriu şi trebuie să câştigăm. A fost o dezamăgire foarte mare şi pentru mine semifinala cu Timişoara, mi-au trebuit câteva zile ca să-mi revin. Sezonul viitor trebuie să fie schimbări, dar aceste lucruri le vom face publice după terminarea sezonului. Întâi trebuie să încheiem acest sezon cu fruntea sus, iar pe urmă vom analiza toate lucrurile care s-au întâmplat. A fost un sezon extrem de dificil, din cauza faptului că am schimbat foarte mulţi jucători şi a trebuit mereu să o luăm de la capăt cu înţelegerea jocului, sistemul nostru nefiind unul simplu. Sunt într-o finală mai mică anul acesta, dar nu pot decât să muncesc, iar la anul să ajung în finala care contează. Pentru mine contează orice partidă, aşadar e important să câştigăm această serie", a punctat Ţenter.

În schimb, căpitanul Mihai Silvăşan susţine că formaţia sa a obţinut maximum în condiţiile actuale, dar el şi coechipierii săi se gândesc acum numai la medaliile de bronz. "Îmi pare foarte rău că nu am reuşit să ne calificăm în finala mare, care era obiectivul principal. Se pare că nu am fost capabili să îl îndeplinim din diferite motive care vor fi analizate. Eu, ca jucător profesionist şi ca om care se respectă, voi da tot ce am mai bun în mine ca în meciul de miercuri (azi - n. red.) să câştigăm. Sunt convins că şi colegii mei vor face acelaşi lucru, ca să ieşim din acest sezon, în ultimul meci pe care îl avem acasă, cu fruntea sus, după care va veni vacanţa şi vom vedea ce e de făcut. Fiecare trebuie să îşi găsească singur motivaţia. Un jucător care se respectă joacă orice meci cât poate el de bine, chiar dacă e amical, chiar dacă e pentru locurile 12-13, chiar dacă e pentru finală sau pentru locurile 3-4, cum jucăm noi acum. Aparent, nu suntem aşa motivaţi cum am fi dacă am juca finala mare, însă, repet, cred că vom face un meci bun şi vom încerca să câştigăm. Toată lumea se aştepta să jucăm finala şi anul ăsta, dar după problemele care au fost la nivelul lotului, nu cred că este un sezon ratat, am făcut maximum din ceea ce puteam realiza. S-a schimbat chimia echipei, patru jucători din rotaţia de bază s-au accidentat sau au plecat. Au venit alţii noi, însă nu au reuşit să se integreze şi să înţeleagă tot ce se întâmplă aici. Cred că ăsta a fost principalul motiv pentru rezultatul mai puţin bun de anul acesta. Pentru mine a fost cel mai greu sezon, am mai avut unul la fel de greu când am iesit din sferturile de finală, dar ăsta e în top. Pentru mine contează şi medalia de bronz, eu nu am nici o medalie de bronz în palmares, dacă am şansa să iau una, de ce să nu o iau?", a precizat Silvăşan.

Finala mică a Diviziei A se joacă după sistemul "cel mai bun din trei meciuri". Dacă va fi nevoie, meciul decisiv se va juca sâmbătă la Mediaş.

 

 

Etichete
Comenteaza