Capul lui Mărginean vrem?

Capul lui Mărginean vrem?
Cu siguranţă, nu! În sala trofeelor, între două coarne de cerb lopătar şi blana unui urs răpus de vreme, coama Marelui Blond n-ar avea nici o valoare. E o lege nescrisă ce zice că exemplarele comune nu au ce căuta în vitrină. Iar ca Mărginean găseşti trei la un leu în orice piaţă.

Ioan Mărginean beneficiază însă de nemeritata prezumţie de ignoranţă şi atunci când se vorbeşte despre Universitatea Cluj. Ori, aici avem o problemă. Nu înţeleg cum, în retorica ultimelor zile, când lumea plânge de jalea Universităţii şi arată acuzator cu degetul spre toate punctele cardinale, Mărginean, ca patron al clubului, scapă de presiunea soluţiilor imediate. El, cel care pe un perete al casei din Alba ţine acţiunile Universităţii între două carpete cu "Răpirea din Serai" şi "Domnul nostru, Walter", trebuie obligat cu vorba cea bună sau mai puţin bună să-şi asume până la capăt rolul de bufon al regelui. Căci, dacă i-a plăcut să cânte când i-a făcut semn stăpânul, a venit acum vremea să şi joace.

Scriu acest aliniat exclusiv pentru Ioan Mărginean, într-un limbaj pe care să îl poată înţelege: Deci, nea Nelu, bă! Nimeni, dar absolut nimeni nu poate şi nu are calitatea de a ajuta clubul atâta timp cât acţiunile dumitale de patron-paiaţă sunt concentrate exclusiv pe devalizarea lui. Dumneata, bre, nea Nelu, eşti singurul în măsură să ceri de la Petrolul Ploieşti grila de formare a juniorilor luaţi cu japca de la "U", acţiune care ar asigura bugetul clubului pe câteva luni bune. Tu, patroane, barosane, mira-s-ar lumea de tine, vei da seama pentru câte ai făcut!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

 

Etichete
Comenteaza